Yaşam Karikatür Oscarları

Karikatür Oscarları

Paylaş
Karikatür Oscarları

Dünyanın en saygın karikatür yarışmalarından biri olan 27. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na Türkiye damgasını vurdu

Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 27’ncisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı.

Haberin Devamı

Antalya’daki IC Green Palace Oteli’nde toplanan Kanadalı karikatürist Terry Mosher başkanlığındaki 7 kişilik büyük jüri, 42 ülkeden 172 sanatçının 188 karikatürünü değerlendirdi. Sonuçları dün açıklanan yarışmada Türkiye’den sanatçı Ahmet Öztürklevent’in eseri birinci seçildi.

İKİ ESERİ DE SEÇİLDİ

Rus sanatçı Sergei Bobylev’in eseri ikinciliğe, Türkiye’den Kürşat Zaman’ın eseri üçüncülüğe layık görüldü. Kürşat Zaman bir başka eseriyle de ‘Başarı Ödülü’ kazandı. Ahmet Öztürklevent bu yılki derecesiyle 8 bin dolar para ödülü, heykelcik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Plaketi ve Hürriyet Gazetesi Altın Plaketi alacak.

İkinci Sergei Bobylev’e 5 bin dolar para ödülü, heykelcik ve Milliyet Gazetesi Altın Plaketi verilecek. Üçüncü Kürşat Zaman ise 3 bin 500 dolar para ödülü, heykelcik ve Radikal Gazetesi Gümüş Plaketi alacak.

Haberin Devamı

ÖDÜLLER EKİM’DE

Her biri 500’er dolar değerindeki ‘Başarı Ödülü’nün sahipleri şöyle: Musa Gümüş (Türkiye), Necdet Yılmaz (Türkiye), Evzen David (Çek Cumhuriyeti), Vladimir Kazanevsky (Ukrayna), Valentin Druzhinin (Rusya), Mohsen Naseri (İran), Gomez Claudio Antonio (Brezilya), Jerzy Gluszek (Polonya), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Kürşat Zaman (Türkiye), Mohammad Ali Khalaji (İran) ve Pavel Constantin (Romanya).

Dereceye giren eserler, IC Hotels Airport’ta 5 Haziran’a kadar sergilenecek ve ücretsiz gezilebilecek. Yarışmada derece alan sanatçılara ödülleri, Ekim ayında İstanbul’da yapılacak törenle verilecek.  Salih UÇAR/DHA