Gündem Karikatürist Bedri Koraman'ın mezarı açıldı

Karikatürist Bedri Koraman'ın mezarı açıldı

Paylaş
Karikatürist Bedri Koraman'ın mezarı açıldı

30 Mayıs 2015'te hayatını kaybeden ünlü karikatürist Bedri Koraman'ın Bodrum’da bulunan mezarı, sinema ve tiyatro oyuncusu Meral Küçükerol'un açtığı babalık davasında çıkan karar doğrultusunda, DNA örneği alınmak üzere açıldı. Meral Küçükerol, Bedri Koraman'ın kızı olduğunu savunuyor

Bodrum Torba Mezarlığı'nda bulunan karikatürist Bedri Koraman'ın mezarı, Bodrum Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nden gelen ekip tarafından açıldı.

Koraman'ın cenazesinden Cumhuriyet Savcısı gözetiminde alınacak DNA örneklerinin Adli Tıp'a gönderileceği bildirildi.



Mezarın açılmasını istemeyen Koraman'ın eşi Nil Koraman'ın, yaşadığı üzüntüden rahatsızlandığı için, mezarın açılmasına katılmadığı ve evinde dinlendiği öğrenildi.


DAVA DOSYASINDAN...


Dava dosyasındaki iddialara oyuncu Meral Küçükerol'un annesi Hikmet Küçükerol ile Bedri Koraman'ın ilişkisi 1948 yılında başladı. Asker kaçağı olduğu için resmi nikâh yapmayan Koraman ile Küçükerol nikahsız yaşadı.

1949 yılında dünyaya Meral Küçükerol geldi. Koraman ve Küçükerol evli olmadığı için Meral Küçükerol annesinin nüfusuna kaydedildi. Bir süre sonra Bedri Koraman kızını nüfusuna kaydetmeyince çift ayrılık yaşadı.


CENAZEDE GERGİNLİK YAŞANMIŞTI


30 Mayıs 2015 tarihinde hayatını kaybeden Koraman'ın eşi Nil Koraman ve tiyatro oyuncusu Meral Küçükerol ünlü karikatüristin Bodrum'da düzenlenen cenaze töreninde karşı karşıya gelerek tartışmış ve kısa süreli yaşanan gerginlik sonucunda Küçükerol tabut başında dua ederken aldığı tepki sonucunda törenden ayrılmak zorunda kalmıştı.



Koraman'ın ölümünden 8 yıl önce açtığı babalık davasını kaybeden Küçükrerol'un yeniden açtığı babalık davası sonucu mezarın açılmasına karar verilmişti. Nil Koraman, Meral Küçükerol'un açtığı babalık davasında mahkemenin mezarın açılması kararına itiraz etmişti.