Türkiye (Son Dakika) Karısını vuran adama linç girişimi

Karısını vuran adama linç girişimi

Paylaş
Karısını vuran adama linç girişimi

Van'da boşanma davası açıp ayrı yaşamaya başlayan eşi Necla Al'ı caddede tabancayla vurup ağır yaralayan Nazım Al'ı, halk linç etmeye kalkıştı

Olay Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Soydan kavşağında öğle saatlerinde meydana geldi. Şiddet gördüğü için boşanma davası açıp ayrı yaşamaya başlayan Necla Al ile eşi Nazım Al caddede karşılaştı. Nazım Al, barışma teklifini kabul etmeyen eşi Necla’ya, tabancayla peş peşe ateş etmeye başladı. İki ayağına ve iki omzuna isabet eden kurşunlarla kanlar içinde yere yığılan ve ağır yaralanan Necla Al, ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28361","28361","201503","28361-273717.jpg","1", "0","Boşanma davası açan eşini caddede vurdu, linçten polis kurtardı!");

Bu sırada çevrede toplananların tepki gösterdiği Nazım Al, kaçıp yakındaki işyerine sığındı. İşyerinin önünde toplanan kalabalık, ’Jın, Jiyan, Azadi- Kadın, Yaşam Özgürlük’ sloganları atıp, Nazım Al’ı linç etmek istedi.

'ONU BİZE VERİN'

Gelen polisler, sayıları bir anda artan ve ’Onu bize verin’ diye bağıran kalabalığı önce ikna etmeye çalıştı. Kalabalık dağılmayınca da tazyikli su, göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullanan polis, uzun uğraş sonunda kalabalığı dağıtarak, linçten kurtardığı Nazım Al’ı zırhlı araca bindirip emniyete götürdü.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden Necla Al’ın hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

EMNİYET’TEN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Caddesi’nde Nazım Al’ın, boşanmak isteyen eşi Necla Al’ı tabancayla yaralanması ile ilgili Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama yaptı. Yaralı Necla Al’ın Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisini sürdüğü belirtilirken, Nazım Al ise sorgulanmak üzere Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: ’14 Mart 2015 günü saat 13.30 sıralarında, ilimiz Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir bayan vatandaşımıza silahlı saldırı düzenlenmiştir. Saldırıya maruz kalan N.A. isimli vatandaşımız ile eşi N.A. arasında boşanma süreci yaşandığı, bu nedenle söz konusu saldırının eşi tarafından gerçekleştirildiği anlaşılmıştır. Saldırı sonrasında tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de kadına yönelik şiddet konusunda gelişen hassasiyete paralel olarak, olay yerinde vatandaşlarımız tepki göstermek maksadıyla toplanmışlardır. Kalabalığın olayın failine yönelik saldırgan tutum içerisine girmesi üzerine, bölgeye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edilerek hem bölgenin hem de şüphelinin güvenliği alınmıştır.’

3 POLİS VE 2 VATANDAŞ YARALANDI


Açıklamada, kalabalık içerisinden bazı şahısların pravakasyon girişiminde bulunduğu da belirtilerek, ’Vatandaşlarımızı provake etme girişimleri sonucunda güvenlik kuvvetlerimize karşı taşlı saldırı düzenlenmesi üzerine kısa süreli bir müdahale ile kalabalığın dağıtılıp, şüphelinin Polis Merkezi’ ne nakli sağlanmıştır. Müdahale sırasında 3 polis memuru ile 2 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır’ denildi.

KORUMA TALEBİ YOK


Van Emniyet Müdürlüğü, açıklamasında saldırıya uğrayan kadının koruma talebinin olmadığı belirtilerek, ’Silahlı saldırıya maruz kalan N.A. hastanede tedavi altına alınmış olup, hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Öte yandan mağdure N.A. ’nın bugüne kadar herhangi bir korunma talebinin olmadığı ve bu nedenle hakkında koruma tedbiri uygulanmadığı yapılan incelemeden anlaşılmıştır. Konu hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır’ ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

DHA

Haberin Devamı