Gündem Karısını vurdu, sahte kimlikle çobanlık yaptı

Karısını vurdu, sahte kimlikle çobanlık yaptı

Paylaş
Karısını vurdu, sahte kimlikle çobanlık yaptı

Afyonkarahisar'da kendisinden boşanmak isteyen eşini sokak ortasında öldüren Yaşar Kurt, Burdur'da sahte kimlikle çobanlık yaparken yakalandı

Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde boşanmak için mahkemeye başvuran eşi 34 yaşındaki Özlem Kurt ile yolda karşılaşan Yaşar Kurt, tartışmanın büyümesi üzerine yanındaki av tüfeğiyle ateş ederek eşini öldürdü. Yaşar Kurt kaçarak izini kaybettirdi.

Olayı araştıran Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Masası ekibi, Kurt'la ilgili istihbarat toplamaya başladı.

Kendilerine gelen her türlü bilgiyi değerlendiren polis, önceki gün şüphelinin Burdur'un Karamanlı İlçesi'ne 4 kilometre uzaklıkta bir çiftlikte çobanlık yaptığını öğrendi.

İLK SORUSU: BENİ NASIL BULDUNUZ?

Karlı ve çamurlu alanda arazi araçlarıyla bölgeye giden emniyet güçleri, o saatte hayvan otlattığı ve araziden dönmediği belirlenen Yaşar Kurt’a ulaşmak için yarım saati aşkın süre karlı alanda yürüdü. Ferizli Bölgesi'ndeki kırsal alanda hayvan otlattığı sırada yakalanan Kurt polislere, ‘Beni nasıl buldunuz’ diye sordu.

Yakalanmamak için aylardır sahte kimlikle bu çiftlikteki barakadan bozma tek odada yaşadığını anlatan Kurt, olaydan sonra memleketi Aydın'a giderek bir arkadaşının kimliğini çaldığını, daha sonra bu kimliğin üzerine kendi fotoğrafını yapıştırdıktan sonra kaplattığını ve o günden bu yana sahte kimlikle yaşadığını söyledi.

Bugün sabaha karşı Burdur'dan Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlı, bu sabah Bolvadin İlçesi'nde çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. AİLE:

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR (DHA)