Sabanur Kıraç Kariyer sahibi olmuş ama ev hanımı olamamış kadınların 8 özelliği
HABERİ PAYLAŞ

Kariyer sahibi olmuş ama ev hanımı olamamış kadınların 8 özelliği

Haberin Devamı

Günümüzde hem kariyer yapıp hem mükemmel bir ev hanımı olmak her kadına göre bir kostüm değil. Sabah 8 akşam 6 çalışan pek çok kadın ev işlerinden nefret ediyor. Hatta bu konuya mümkün olduğunca az değiniyor.

Yani anlayacağınız bazı kadınlar koca koca departmanları yönetiyor ama evlerini bok götürüyor. Tamam belki o kadar da değil. Ama kabul edelim, “Sokakta hanımefendi, evde hizmetçi, yatakta geyşa, iş yerinde yönetici” olmak için kimsenin vakti ya da enerjisi yok. Sanırım daha da önemlisi isteği de yok.

Anneannem “3 lira kazanıyorsan 2’siyle yardımcı tutmalısın” derdi. Çünkü ona göre kadın her zaman kendi parasını kazanmalı ama eve gelince de kocasına ya da sevgilisine zaman ayıracak enerjisi olmalı. Tabii bir de evin pırıl pırıl olması, dolabın yemeklerle taşması, aile büyüklerinin aranması ve arkadaşların asla ihmal edilmemesi de gerekli.

Hayatım boyunca onun gibi hem iş hayatında hem ev ortamında başarılı olabileceğimi sanmıyorum. İkisini aynı anda yürütmenin ne kadar zor ve yorucu olduğunu sadece çeken bilir. Evde ne zaman temizlik olsa en iyi ihtimalle ufak bir kavga da onu izler. Çünkü yorgunluk kadınların sinirleri oynatır ve “mükemmel ev hanımını” oynayacak hali kalmaz.

Kariyer sahibi olmak kadına çok şey katar. Ama aynı zamanda da bazı şeyleri alıp götürür. Mesela genetiğimize işlenmiş olması gereken titiz ev hanımı rolü gibi... Yanlış anlamayın kariyer sahibi kadın iyi bir ev hanımı olama demiyorum. Genelde olmayı tercih etmez diyorum. İşte size bu kadınların 8 ortak özelliği...

1-Yemek yapmak hobileridirYemek yapmayı bilmiyorlar demek doğru olmaz. İsterlerse mutfakta harikalar yaratabilirler. Muhtemelen vakti zamanında en az bir yemek kursuna bile katılmış olabilirler. Ama bu onların her akşam sofraya üç çeşit ev yemeği dizeceği anlamına gelmez. Yemek yapmak onlar için hobi gibidir. Yemek yapmaları için canlarının istemesi, modlarının olması ve gerekli ortamın sağlanması gerekir.

2-Temizlik mecbur kalana kadar ertelenirBüyük temizlik için yardımına gelen birileri mutlaka vardır. Ya bir aile büyüğü ya da bu işi profesyonel yapan biri... Onlar gelene kadar her şey gerektiği kadar temizlenir. Ne eksik ne fazla. Ve onlar gelmeye devam ettikçe bu düzen böyle devam eder. Ha gün gelir yardımcı kişi hastalanır veya gelemeyeceğini belirtirse tabii ki iş başa düşer ama öyle cam kapı silecek kadar da değil...

3-Misafir ağırlamak, içki ikram etmektirDolabı tam takır olsa bile içinde mutlaka biraz şarap bulunur. Ansızın ya da haberli gelen misafire pasta börek yerine içki ve çerez ikram eder. Zaten onun evine gelen misafir de neyle karşılaşacağını iyi bilir. Hatta bu durumda umduğu da bulduğu da odur zaten!

4-Eve yemek sipariş vermede ustadırYakınlardaki iyi restoranların hepsini bilir. Telefon numaraları ya cep telefonunda kayıtlıdır ya internetten sipariş için çok ziyaret edilenlerde.

Eve sipariş getiren kişiler de onu adıyla tanır. İyi müşteridir, kibardır ve genelde siparişlerinde tutarlıdır...

5-Kolay ve pratik tarifler ondan sorulurMarketlerin “Tembel avrat reyonları” onlar için yapılmıştır. İçine sadece üç yumurta kırarak pişirilen kekler, yarım litre su eklenerek pişirilen çorbalar ve sadece ısıtmak gereken donmuş yemekler...

En iyisi hangisi o bilir. Hepsini denemişliği vardır. Buzluğunda her zaman bir acil durum böreği veya pizzası bulundurur. Hiç olmazsa uydurmasyon bir sandviç veya kanepe yapabilir.

6-Kıyafetler ihtiyaç halinde ütülenirEğer devamlı gelen bir yardımcısı yoksa ya da annesiyle yaşamıyorsa çamaşırlar yıkanır ve kaldırılır. Öyle saatlerce ütü yapacak vakti ve enerjisi olmadığı için giyeceği kıyafeti, zamanı geldiğinde yani giymeden beş dakika önce ütüler. Ütü onun için bir ana sporu değildir yani...

7-Fırını olmayabilir ama interneti kesin vardırÇalışan kadının evinde bir fırın olmaması kimseyi şaşırtmaz. Ne de olsa börek açmak da pişirmek de onun ilgi alanına girmez.

Ama internet onun sağ kolu gibidir! Sadece iş yapmak için değil, sevdiği dizileri, sosyal medyadakileri, ve haberleri takip etmek için de internete ihtiyacı vardır.

8-Evi pis değildir ama dağınık olabilirŞimdi tüm bu anlattıklarımdan gözünüzde pis, pasaklı, paspal birileri canlanabilir. Canlanmasın!

Çalışan kadın ev işleri konusunda üşengeç olabilir ama bu, onun pis olduğu anlamına gelmez. Temizlik sadece onun işine gelmemektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder