Esra Karayel ‘Kariyerime engelsin’ dedi beni terk etti
HABERİ PAYLAŞ

‘Kariyerime engelsin’ dedi beni terk etti

Haberin Devamı

SORU: Üniversiteden mezun olunca hemen iş buldum. Çalışmaya başladım. Erkek arkadaşım ise bulamadı. Maddi durumu iyi olduğu için ailesi onu yurtdışına gönderecekti. Ama evlenmeyi düşündüğümüz için yapmadı.

Bir türlü iş bulamadığı için ‘Sen engel oldun’ deyip beni terk etti. Şimdi yurtdışına gidecekmiş. Zaten ailesi de beni istemiyordu. Perişan oldum. Kendimi suçluyorum. Onu çok özlüyorum. RUMUZ: SEDEF

CEVAP: Olan her zaman hayırlıdır. Zorla tutmadın ya. Evlilik kararı almadan bunları konuşmanız gerekirdi. İyi bir tecrübe olmuş. Eğer kısmetinse seni döner dolaşır bulur. Seni terk ederken kullandığı üslup önemli. İş bulamamasının sorumlusu sen değilsin.

Sen gitmek zorunda olsaydın ne yapardın? Sakin ve rahat bir ortamda duygularını yaz. Her biri için duygularını yaz. İşine, ailene ve çevrene odaklan. Tabii ki özleyeceksin ama zamanla geçecek. Her sabah ona iki cümle yaz. İlki “Güzel bir tecrübe kazandım sevgiyle seni bırakıyorum.”, diğeri ise “Sevgi ve saygıyı hak ediyorum” olsun.

Kocam bana yetmiyor ayrılmak da zor geliyor

SORU:
Ailemin de isteğiyle benden 14 yaş büyük biri
yle evlendim. Tabii maddi durumu iyi. Bana da çok iyi davranıyor. Kocam 52 yaşında. İlk başta sorun yoktu. Ama şimdi bana hiçbir konuda yetmiyor. Ne yapmam gerekiyor? Ayrılsam mı? RUMUZ: HADİSE

CEVAP: Ayrılma fikrini bu dönemde gündeme getirme. Yetmeyen konu cinsellik ise konunun uzmanı bir doktora başvur. Diğer konular ne ise bir beyaz kağıda tek tek yaz. Sessiz bir ortamda ayrı ayrı hepsini düşün. Yetmeyen nedir? Ne olsa böyle hissetmezdin? Değiştirebileceğin bir durum var ise konuş.

Onunla olmanın nedenleri sadece maddi durumu ve sana iyi davranması ise bunu da düşün. Nasıl bir yaşam istiyorsun? Beyaz bir kağıdı ikiye böl. Sağ tarafa onunla olmanın olumlu etkilerini sol tarafa olumsuz etkilerini yaz. Cevabı bulacaksın.

Nişanlım annesini kaybedince evlenmekten vazgeçti

SORU: Bir yıldır güzel bir ilişki yaşıyordum. Geçmişte çok hareketli bir hayatım vardı. ‘Hayatımın kadınını buldum’ dedim. Nişanlandık.

Dört ay önce nişanlımın annesi vefat etti. Bana karşı davranışları değişmedi ama evlenmekten vazgeçti. İçine kapandı. Kimseye bağlanamazken ona bağlandım. Şimdi çok kötüyüm. Nasıl ikna edebilirim? RUMUZ: KAR

CEVAP: Evliliğe hazır hissetmiyorsa ‘Bekle’ derim. Israr yoluna gidersen onu kaybedebilirsin. Belli ki kaybının etkisi devam ediyor. Destek ol. Yanında olduğunu hissettir. Diğer bir yapman gereken de yuvanın sıcaklığını vermek. Birlikte film izleyin. Ona arada yemek yap. Arkadaşlarınızı davet et.

Tamamen yalnız kalmasını engelle. İçe kapanıklığı bir ay daha devam ederse konunun uzmanı bir psikiyatra götür.

Eşim ‘İçin geçmiş’ diyor yanıma yaklaşmıyor

SORU: 3 yıllık evliyim. Son günlerde eşim şikayet etmeye başladı. ‘Eskiden bakımlı bir kadındın, şimdi değilsin’ diye. İş güç derken yoruluyorum.

Bir de içimden yapmak gelmiyor. Kendimi beğenmiyorum. Kurtulmak istiyorum bu durumdan. Yoksa onu kaybedeceğim. Başka kadınlara gidecek. RUMUZ: ÜZÜM

CEVAP: Ne yapacaksan önce kendin için yap. ‘Başka kadınlara gidecek’ diye yaparsan bir faydası olmaz. Kendine sevdiğin bir arkadaşına davrandığın gibi davran. Buna şu andan itibaren başla. Haftada bir gün kendine randevu ver.

O gün sinemaya ya da tiyatroya git. Sevdiğin bir yemek ye. O akşam kendin için en beğendiğin kıyafetleri giy. Her sabah ve akşam ‘Kendimi seviyorum, beğeniyorum’ cümlesini yüksek sesle tekrarla.

Gurur yaptım kocamı kaybettim

SORU: 5 yıl süren evliliğim bitti. Kayınvalidem yüzünden sürekli kavga ediyorduk. Bana “Annenin evine git o zaman” deyince evi terk ettim. Ertesi gün beni almaya geldi. Gitmedim.

Telefonlarına çıkmadım. Ailem de bana gaz verdi. Bir ay boyunca özür için gösterdiği her çabası sonuçsuz kaldı. Geçen hafta dava açtığını öğrendim. Çok pişmanım. Durumu nasıl düzeltebilirim? RUMUZ: GURUR

CEVAP: ‘Çok naz aşık usandırır’ sözünü bilirsin. Kavga, anlaşmazlık olur. Ama ‘Git’ deyince gidersen öfkeyle hareket etmiş olursun. Seni de anlıyorum, kırılmışsın. Ama böyle durumlarda ilişkiyi yöneten taraf kadın olmalı.

Eşini ara. Belli ki o da sana kırgın. Evine dön. Güzel bir akşam yemeği hazırla. Ona sevgini ifade eden küçük bir not yazıp göreceği bir yere koy. Ailenle durumu paylaş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder