Yaşam Karlar içinde ekmek savaşı

Karlar içinde ekmek savaşı

Paylaş
Karlar içinde ekmek savaşı

Bursa'da, eşi hayatını kaybedince 5 çocuğuna hem annelik, hem de babalık yapan yaşlı kadının, geçinmek için lapa lapa yağan kara aldırış etmeden çöplerden karton ve plastik atık toplaması yürekleri burktu

Yıllar önce kocasını kaybeden 64 yaşındaki Havva Er, 5 çocuğunun geçimini sağlamak için kucakladığı çöplerle görüntülendi. Elinde bastonuyla rızkını çöplerden arayan Er’in bu durumu yürek burktu.

Haberin Devamı

Yağan kara ve dondurucu soğuğa aldırış etmeyen Er, "Çocuklarımın hiçbiri çalışmıyor. Evlenen büyük kızım eşinden ayrılınca kucağındaki torunu ile yanıma geldi. Kızım hasta, evde yatıyor. Askerden gelen iki oğlumdan biri bir süre çalıştı. Ama sonra onun da işine son verdiler. Paramız olmadığı için onları evlendiremiyorum. Çocuklarım benim yüzümden yuva da kuramıyor. Eşim öldü. Kimsemiz yok. Onlara hem annelik, hem de babalık yapıyorum" dedi.

Çöplerden topladığı hurda kağıt ve plastikleri satarak günde bazen 5, bazen de 15 liraya kadar para kazandığını söyleyen Er, "Hasta olmazsam çalışmaya gayret ediyorum. Hasta olursam dışarı çıkamıyorum. Evimiz kira. Aylık 250 lira para ödüyoruz. Yaptığım iş zor, ama yapacak başka iş yok. Çalışıyorum. Çalışmak güzeldir" diyerek, yaşlı omuzlarındaki ağır hayat yüküne rağmen halinden şikayet etmedi.

Haberin Devamı

İHA