Gündem Karne krizi çabuk çözüldü

Karne krizi çabuk çözüldü

Paylaş
Karne krizi çabuk çözüldü

2009-2010 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı bugün sona eriyor. 15 milyon öğrenci bugün karne alacak

NOTLAR TEK ADRESTE

Haberin Devamı

2009-2010 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı bugün sona eriyor. 15 milyon öğrenci bugün karne alacak. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 8 Şubat’ta başlayıp 18 Haziran’da sona erecek. Öğrencileri tatil heyecanı sararken Milli Eğitim Bakanlığı son 2 gündür karne krizi yaşıyordu. Tüm ilköğretim ile ortaöğretim kurumlarında sınav ve davranış notlarıyla öğrenci faaliyetleri e-okul.meb.gov.tr internet adresinde toplanıyordu.

YOĞUNLUKTAN ÇÖKTÜ

Veliler de ellerindeki şifre ile bu adresten çocuklarının notları hakkında bilgi alabiliyordu. Fakat son 2 gündür bu internet adresine giriş yapılamıyordu. Bu nedenle öğretmenler, öğrencilerin ders notlarını sisteme giremiyordu. Bu sebeple de karnelerin zamanında dağıtılması riske girmişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) konu ile ilgili olarak “Hacker (bilgisayar korsanı) saldırısı olabilir” demişti. Yapılan incelemelerde olayın hacker saldırısı değil aşırı yoğunluk olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

KARNELER YETİŞİYOR

Veliler çocuklarının notlarını öğrenmek için sisteme akın etmişti. Yaşanan yoğunluk nedeniyle de sistem çökmüştü. Bu durum ortaya çıkınca MEB yetkilileri velilerin sisteme girişini engelledi. Sistem rahatlayınca da öğretmenler, öğrencilerin notlarını rahatlıkla gönderebildi. Böylece karnelerin yetişmesi sağlandı. MEB, tüm eksikliklerin giderilmesi için bugün saat 17.30’a kadar veliler ile öğrencilerin sisteme girişine izin verilmeyeceğini açıkladı.