Gündem Karnelere hacker darbesi!

Karnelere hacker darbesi!

Paylaş
Karnelere hacker darbesi!

Karnelere hacker darbesi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), karne için yoğun giriş olması nedeniyle kilitlenen e-Okul Sistemi’ndeki sorunun giderilmesi yönünde çalışıyor. MEB yetkilileri, e-Okul Sistemi’ne okul yöneticilerince karne basımı, veliler ve öğrenciler tarafından da ders notlarının görülebilmesi için yoğun giriş yapıldığını bildirdi.

DÜNDEN BERİ ULAŞILAMIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle dünden beri e-okul’a ulaşılamıyor. Karnelerin yarın dağıtılamayabileceği yönündeki endişeler artarken, NTV'nin konuya ilişkin haberinde ise, sistemin sanal saldırı nedeniyle kilitlendiği belirtildi. Yapılan açıklamada, bugün öğleden sonra sorunun giderilebileceği ve öğretmenlerin not girişi yapabileceği bilgilerine yer verilmişti ancak saat 15.30 itibarıyle sistem hâlâ çalışmıyordu.

NOT GİRİLEMİYOR, KARNE BASILAMIYOR

Tüm okullarda öğretmenler sınav ve davranış notları ile öğrencinin faaliyetlerini girdikleri http://e-okul.meb.gov.tr/ adresine erişim olmadığı için ne notlar girilebiliyor ne de karneler basılabiliyor.

3 MİLYON KİŞİ BİRDEN GİRDİ

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre aynı anda yaklaşık 1 milyon kişinin sorgulamasına cevap verebilecek siteye 24 saat önce bir yüklenme oldu. Yurtiçi ve yurtdışından aynı anda yaklaşık 3 milyon kişinin sisteme girerek sorgulama yapmak istemesinin kilitlenmeye yol açtığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Ancak, bakanlık yetkililerine göre hem sayının yüksekliği hem de giriş yapılmak istenen bölgelerin farklılığı tıkanmanın kasıtlı yaratıldığı izlenimini doğuruyor.

GÜVENLİK SERTİFİKALI TEK KAMU SİSTEMİ

Kamuda güvenli internet sertifikasına sahip tek sistemin e-okul olmasının, internet korsanları için bir prestij ortamı yarattığı görüşü savunuluyor.