Beden Sağlığı 'Karnım şiş' diye gitti, sebebi dev kist çıktı

'Karnım şiş' diye gitti, sebebi dev kist çıktı

Paylaş
'Karnım şiş' diye gitti, sebebi dev kist çıktı

Konya’da karın şişliği şikayetiyle hastaneye başvuran 20 yaşındaki kızın B.A.'nın karnından 9,5 kilogramlık kist çıkarıldı

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Bülent Erenoğlu, karnındaki şişlik nedeniyle kendilerine başvuran 20 yaşındaki kıza gerekli tetkikleri yaptıklarını anlattı. Tetkiklerde, karaciğerin altından başlayarak karnın tamamını dolduran dev bir kitleyle karşılaştıklarını belirten Opr. Dr. Bülent Erenoğlu, bunun üzerine ameliyat kararı aldıklarını ifade etti.

9 AYLIK ÇOCUK BÜYÜKLÜĞÜNDEYDİ

Kapalı yöntemle gerçekleştirilen ameliyatla kisti çıkardıklarını dile getiren Opr. Dr. Bülent Erenoğlu, "Kitle 9 aylık çocuk büyüklüğünün 1,5 katı kadar ve 9,5 kilogramdı. Çok sık olmasa da bazen bu türden hastalıklarla karşılaşabiliyoruz. Kısa sürede karın şişliği yaşayan vatandaşların bir an önce hastaneye başvurması gerekiyor" dedi.

KİLO ALDIĞINI SANMIŞ

Hasta B.A. ise başarılı geçen ameliyatının ardından kendisini iyi hissettiğini söyledi. Karnındaki şişliğin bir ayda oluştuğunu belirten B.A, "Yemek yiyememeye başlamıştım. Midemde devamlı ağrı oluşmaya başladı. İlk başta kilo aldığımı düşündüm ve fazla önemsemedim. Bel ağrılarım ve karnımdaki ağrılar başlayınca hastaneye başvurdum." diye konuştu.

AA

Haberin Devamı