Türkiye (Son Dakika) Karnındaki bebeğiyle yaşamını yitirdi

Karnındaki bebeğiyle yaşamını yitirdi

Paylaş
Karnındaki bebeğiyle yaşamını yitirdi

Muğla’nın  Bodrum ilçesinde engelli olduğu belirlenen bebeğinin alınması için hastaneye  kaldırılan 23 haftalık hamile kadın hayatını kaybetti

7 yıllık evli Gürkan ve Havva Sarıkaya (24) çifti, 23 haftalık bebeklerine kontrol için gittikleri özel hastanede engelli teşhisi konuldu. Bunun üzerine ailenin rızasıyla bebeğin alınmasına karar verildi. 9 Aralık’ta hamileliğinin takip edildiği özel hastaneye yatan Havva Sarıkaya, aniden rahatsızlandı. Sarıkaya, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haber verilmesi üzerine hastaneye gelen polis ve cumhuriyet savcısı, Sarıkaya’nın üzerinde yaptığı incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için anne ve karnındaki bebeğini Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderdi. Çiftin daha öncede yine engelli olduğu belirlenen bir bebeklerini aldırdıkları da öğrenildi.

Eşini kaybeden Gürkan Sarıkaya’nın yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durdu. Gürkan Sarıkaya’nın ağabeyi Yaşar Sarıkaya, şüpheli görülen ölüm olayının otopsi sonucu netlik kazanacağını belirtti.


ÖLÜMÜ BİZİ ŞOKE ETTİ


Havva Sarıkaya’nın halası Fatma Özpınar ise yeğeninin sağlık durumunu öğle saatlerinde öğrendiklerini ve çok üzüldüklerini söyledi. Özpınar, "Havva’yı kaybettiğimizi duyunca yıkıldık, ölümü bizi şoke etti." dedi.


Havva Sarıkaya (fotoğrafta)


Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Orçun Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın bir önceki gebeliğinde de bir beyin anomalisi nedeniyle gebeliğinin sonlandığını bildirdi. Bu gebelikte de beyinde benzer bir sorun fark ettiklerini anlatan Koçak, konunun uzmanından da görüş aldıklarını ve yapılan detaylı kontrollerde bebek doğduktan sonra zihinsel, yürüme, görme ve konuşma engelli olması sonucunun yüksek düzeyde olmasından dolayı, bebeği tahliye raporunun oluşturulduğunu belirtti.


3 SAAT KALP MASAJI YAPILDI


Hastayı dün sabah itibarıyla hastaneye yatırdıklarını ifade eden Koçak, şunları kaydetti:

"Tahliyesi için gerekli tedavisine başladık. Suni sancısına başladık. Bu süreçte gebelikte görülebilecek nadir durumlardan birisi olan doğum komplikasyonu olduğundan şüphelendiğimiz aniden bir şuur kapanması, solunum ve dolaşımın durması söz konusu oldu. Bu iş elimizin altında oldu. Hemen müdahalesini yaptık ve yoğun bakıma aldık. Yaklaşık 3 saat boyunca hastaya kalp masajı yapıldı. Kendi elimizle yaptık ama hastamızı kurtaramadık."



Koçak, annenin ve bebeğin cesedinin otopsiye gittiğini ve ölüm sonucunun yapılan otopsinin ardından belirleneceğini dile getirdi. Yaşanan olayın başına ilk kez geldiğini dile getiren Koçak, "Benim başıma hiç gelmemişti ancak iki kez bu şekilde vaka gördüm. İkisini de kurtaramadık. Ani gelişen bir durum. Hiçbir kötü alışkanlığı olmayan bir insanda aniden bu sorun yaşanırsa bu emboli olarak düşünülür." diye konuştu.

Koçak, hastanın 23 haftalık olduğunu ve karnındaki engelli bebeğin alınması için 24 haftanın sınır olduğunu, bu süreyi geçirmeden bebeği almak istediklerini ancak böyle bir durumla karşı karşıya kalmanın kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Haberin Devamı