Gündem Kars, Bitlis, Şırnak'tan acı haberler: 5 şehit

Kars, Bitlis, Şırnak'tan acı haberler: 5 şehit

Paylaş
Kars, Bitlis, Şırnak'tan acı haberler: 5 şehit

Kars'ın Kağızman ilçesinde el yapımı patlayıcının (EYP) infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit düştü. Şırnak'ta da terör örgütü EYP ile saldırdı; 2 asker şehit oldu. Son acı haber ise Bitlis'ten geldi: 1 asker şehit

POSTA.COM.TR

Kara haberler bugün peş peşe geldi. İlk acı haber Kars'ın Kağızman ilçesinden geldi. Terör örgütünün el yapımı patlayıcı düzeneği ile gerçekleştirdiği saldırıda 2 asker şehit düştü. Ardından Şırnak'ın Uludere ilçesinden şehit haberi geldi. Buradaki saldırıda da 2 asker şehit düşerken son kara haber Bitlis'ten geldi. Bombalı saldırıda 1 asker şehit düştü, 2 asker yaralandı. Üç şehirde yapılan terör saldırılarında 5 asker şehit oldu

KARS'TA 2 ŞEHİT


Kara haber bu defa Kars'ın Kağızman ilçesinden geldi. Madur Bölgesi'nde terör örgütü mensuplarının yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Erzurum Jandarma Özel Harekat birliğinden iki asker şehit düştü.

ŞIRNAK'TA 2 ŞEHİT


Kars'tan sonra bir diğer haber de Şırnak'tan geldi. Şırnak’ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi kırsalın arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerinin geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Yaşanan patlamada 2 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopter ile 23. jandarma Sınır Tümen Komutanlığı içerisinde bulunan Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı 2 asker kurtarılamayarak şehit oldu.

BİTLİS'TE 1 ŞEHİT


Bitlis’te meydana gelen patlamada 1 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı.

Sehi Ormanları bölgesinde terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan arama tarama faaliyetlerinde sırasında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Patlamada 1 asker şehit olurken, 2 asker ise yaralandı. Yaralı askerler Tatvan Devlet Hastanesine kaldırılırken, bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

GÜVENLİK KAYNAKLARI: 14 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


Güvenlik kaynakları Hakkari ve Şırnak'ta devam eden operasyonlarda 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti. 14 teröristten 13'ünün Hakkari'de 3'ünün de Şırnak'ta etkisiz hale getirildiği öğrenildi.