Hakan Çelik Karsan ırkçıların hedefi oldu
HABERİ PAYLAŞ

Karsan ırkçıların hedefi oldu

Türkiye’de farklı tiplerde araç üreterek kısa süre içinde endüstrinin önemli kuruluşlarından biri haline gelen Karsan, Amerika’da finale kaldığı taksi ihalesinde Türkiye karşıtlarının hedefi oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük şehri New York’ta açılan taksi ihalesinde finale kalarak büyük bir başarı elde eden Karsan, emin adımlarla yoluna devam ediyor. Ancak bir Türk şirketi olan Karsan’ın böylesine büyük bir projede öne çıkması Amerika’daki kimi çevreleri rahatsız etti. Karsan Yönetim Kurulu Başkanı Jan Nahum, taksi ihalesinde dünya otomotivinin dev kuruluşları Ford ve Nissan ile birlikte ilk kez bir Türk şirketinin finale kalmasının ırkçı grupları ve kimi lobileri rahatsız ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Taksi ihalesiyle ilgili olarak görüşlerine başvurduğum Jan Nahum bu çekişmeli süreçte çok ilginç şeyler yaşandığını söyledi. Jan Nahum “New York’ta her yıl 150 milyon insan taksiye biniyor, 450 milyon insan bunun farkındalığını yaşıyor. Bu araçlar 10 yıl boyunca New York’ta kalacak. Türk otomotiv sanayisinin markalaşması için bundan daha iyi bir fırsat olamaz” diye konuştu.

an Nahum buna karşın son dönemde Amerika’daki kimi grupların ve internet üzerindeki blog yazarlarının terörizm, İslam ve Türkiye arasında bağlantı kurmaya çalıştıklarını ve bu yolla Karsan’ı hedef aldıklarını anlattı. Nahum, “Amerika’da 24 saat içinde 400 yerde Karsan Türk aracı diye tanıtımı yapılınca “Bir Türk taksisi nasıl New York’un taksisi olabilir” diyerek yaygara yapmaya başladılar. Arabanın üzerine ay yıldız konsun, bunlar zaten araçların içine patlayıcı da yerleştirirler gibi laflar edilen bloglar oldu. Biz bunları mümkün olduğunca görmezden geliyoruz” dedi.

Hyundai Amerika’da rüşdünü ispatladı

Hyundai, otomotiv endüstrisinin anavatanı olan ABD’de büyük başarıların altına imza atmaya devam ediyor. Aralarında Genesis, Sonata, Santa Fe ve ix35 gibi modellerin de bulunduğu Hyundai’nin 9 aracı, IIHS’in (Insurance Institute for Highway Safety Otoyol Güvenliği için Sigorta Enstitüsü) gerçekleştirdiği çarpışma testlerinden en yüksek sonucu alarak Hyundai’nin ‘En Güvenli Araçlara Sahip Marka’ olmasını sağladı.

Haberin Devamı

Kia Sportage’a güzellik ödülü

2011 yılı iF Tasarım Ödüllerinde Kia Motors, hem SUV modeli Sportage, hem de D segment modeli Magentis ile ödül sahibi oldu. Tasarım kalitesinin yanı sıra işçilik, yenilik ve çevreye duyarlılık gibi bazı ölçütleri de dikkate alan iF, ürün tasarım ödülünün uluslararası uzmanlardan oluşan jürisi, Kia’nın her iki modelini de bu ödüle layık gördü. 2011 iF ödülü için 43 ülkeden 16 ayrı kategoride 2756 farklı ürün yarıştı.

YILIN PERFORMANS OTOMOBİLİ

Ferrari’nin en yeni modeli olmasıyla dikkat çeken 458 Italia modeli, üst üste kazandığı ödüllere bir yenisini daha ekleyerek 2010 yılını tamamlıyor. Dünyaca ünlü İngiliz ‘Car’ dergisinin ‘Yılın Performans Otomobili’ ödülünü kazanan Ferrari 458 Italia, iddialı rakiplerini geride bırakarak sonuca ulaştı. Car dergisi editörü Phil McNamara; “Önümüzdeki yıl rakiplerin Ferrari 458 Italia’yı yerinden oynatması için olağanüstü becerilerle donatılmış olması gerekecek” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Alfa Romeo’da son iki gün

Alfa Romeo Türkiye, 7 Ocak Cuma tarihine kadar MiTo, Giulietta ve 159 modelleri için euro döviz kurunu 1.98 TL olarak sabitledi. Sabit kur avantajının yanı sıra başta Alfa Romeo MiTo modeli için 2450 euro’ya varan özel indirimlerin sunulduğu kısa süreli kampanya kapsamında Alfa Romeo Finans kanalıyla yüzde 0.85 faizle 24 aya varan balon ödemeli özel kredi imkanları da sunuluyor.

Volvo’da görev değişimi

Volvo Cars’ın Türkiye’deki İstanbul Bölge Ofisi’nin yeni Pazarlama Direktörü Ebru Ekşi Akınoğlu oldu. Uzun yıllardır şirketin Pazarlama ve İletişim Müdürlüğü görevini sürdüren Akınoğlu, Volvo Car Türkiye’de 10 yıllık bir geçmişe sahip. 1995 yılında, Marmara Üniversitesi Almanca Enformatik bölümünden mezun olan Ebru Ekşi Akınoğlu, daha sonra Amerika- Philadelphia’daki Temple Üniversitesi’nde Ebru Ekşi eğitim gördü.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder