Dr. Haydar Dümen Karşılıklı istek şart!
HABERİ PAYLAŞ

Karşılıklı istek şart!

Haberin Devamı

Evlilik ciddi kurum ve olmazsa olmazı da cinsellik. Çünkü birbirini seven, ilişkide uyum sağlayan çiftin hayatı yolunda gider. Sorunlar varsa, erkek, kadını düşünmüyor, sırtını dönüp yatıyorsa ya da kadın erkeğin isteklerini hiçe sayıyorsa sıkıntı başlar. Unutmayın, mutlu yuva için karşılıklı istek önemli.

BÖYLE SORU YOK!

Başka kızlara gidiyorum

22 yaşındayım. Kız arkadaşım beni tatmin etmiyor. Başka kızlarla da ilişkiye giriyor, pişman oluyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, Anadolu halkı erkek çocuklarına küçük yaşta ve gençlikte bile koçum, tekem, tosunum, boğam diye sevgisini belli eder. Biraz büyüdüklerinde de gençler kendilerine aygır sıfatını seçerler. Koyun, düve, inek denilince kızar, kavga çıkarırlar. İşin mayası bu, tutarsa biraz seninki gibi olur. Yani al, dene ve at. İyi bile olsa, belki ötekinde başka tat vardır diye dene Allahım dene!!! Kızlar sanki sürü, sizler koç, beğendiğini al, at temposudur bu. Soruyorum atar mısın sen kuzuyu bir kurdun önüne?

Fındık, ceviz yiyorum ama...

32 yaşındayım, 3 aylık evliyim. Haftada 1 ilişkiye giriyoruz, karıma yetmiyor. Her gün bana fındık, ceviz, bal yediriyor. Acaba fayda sağlar mı?

CEVAP

Fındık, fıstık, ceviz ye babam ye! Al kiloları, göbek çıksın. Zamanla kalp ve solunum sisteminin performansı azalsın. Uzatmayalım, önce karıcığına hak verelim, kadınlığının en verimli dönemi ve doruklarındaki yaştadır. Akıl da iki baştadır. Ancak senin tempon da yabana atılacak skor değildir. Her ilişkide kadının da orgazm oluyorsa, beklediği haftanın hasretiyle doyuma ulaşıyorsa ona da bir çift sözümüz var. Hesabın ortasını bulalım, seninkini de haftada 2’ye çıkaralım. Yengeye de yavaş ol, unun çoksa, günün de çok diyelim.

Sertleşme bitince sinirleniyorum

29 yaşındayım, 4 yıllık evli kadınım. Kocamda sertleşme oluyor, istekli oluyorum ama sertleşme sona eriyor. Çok sinirleniyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin yaşını 35 diye tahmin ediyorum. Erkek için en bereketli yıllardır. Bu durumda organik bozukluk var mı diye aranmalı, varsa tedavi edilmelidir. Örneğin; daha çok şeker hastalarında görülür. Sertleşmeye gereken kanı getiren damarda tıkanma, dönüş yolunda kaçak olabilir. Bu durum renkli penil dopleriyle anlaşılır. Varsa, ona göre, yoksa ilaçlarla özellikle psikolojik tedaviyle durum düzelir. Böyle bir tablo çıkarsa, uzmanından destek alınmalıdır. Çünkü yaşınız genç, yolunuz uzun. Gelecek sağlam temellere oturtulmalıdır.

Kızlık zarım esnek mi?

20 yaşında kızım. 1 yıldır erkek arkadaşımla ilişkiye giriyoruz. İlk cinsel deneyimim olmasına rağmen benden hiç kan gelmedi. Evlenmeyi düşünüyoruz. Nişanlım bana inanmıyor. Sizce kızlık zarım esnek mi?

CEVAP

Sevgili okurum, zarının esnek olduğunu sen benden iyi biliyorsun. İlişkiye girmediysen zar orada duruyordur ve de esnektir. Olay bu kadar.

Kız cinsellikten kaçıyor

22 yaşındayım, birkaç ay sonra askere gideceğim. İyi bir cinsel hayatım vardı ama şimdi birini seviyorum. Onunla ilişkiye girmiyoruz. Kız sürekli cinsellikten kaçıyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, önce aslanlar gibi şu askerliğini bitir. Biraz olgunlaş, gerçekleri gör. Şimdilik kıza da elleşme. Bu yolun sonunun nereye varacağı zaten belli değil. Asker dönüşü bana yeniden mail at.

Sevgilim öpüşmekten çekiniyor, neden?

Kız arkadaşımla 10 aydır beraberiz. Daha önce birkaç kez öpüştük. Yalnız o hep “İstemiyorum” diyor. Kafasını karıştıran bir şeyler mi var? Ben onunla ilişkiye girmek isterken o neden böyle yapıyor?

CEVAP

Değerli okurum, arkadaşının kafası karışık. Kız kafasını çevirmesinde ne yapsın? İyi ki sana daha kötü şeyler yapmıyor. Çünkü kızlarda sezgi vardır. Anlarlar senin niyetini.

Cinsel isteğim bitti

27 yaşındayım, kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girerken tartıştık. Benim isteğim kaçtı, cinselliğe karşı soğudum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, 3 ay kendini yargılama. İşi oluruna bırak, zorlama. O tatsız olayın içinde de eğer kıskançlık varsa sen haksızsın. Organın seni cezalandırıyor.

Zamanlama tutmuyor

7 yıldır evliyiz. İlk başlarda haftada 3-4 kez birlikte oluyorduk. Ama 1 yıldır zamanlamayı tutturamıyoruz. Birimiz isteyince öteki istemiyor, sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, işte evliliğin zor yanıdır bu. Günü, saati uymayabilir. Reddedişler karşı tarafın ruhunu incitebilir. Bedenle ruh arasındaki çatışmalar, cinsel yaşamı da bir ölçüde öldürebilir. Haklısın. Heyecanı iki taraf da yaratmalı. İlişkiyi de haftada 1-2’ye çıkarmalı ki iştaha yol açılsın.

İki haftadır yorgun

Kız arkadaşımla korunmuyoruz. İki haftadır onda değişiklikler var. Sanırım hamile. Mide ağrısı ve bulantısı çekiyor. Sürekli yorgun ve iştahsız. Akıntısı var. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, anlattıkların yalancı gebelik bulguları. Psikolojik kaynaklı. Ama yine de çok düşük de olsa risk var. Bunun için görmesi gereken adetini görmez, aradan 15-20 gün geçtiği halde kanama olmazsa bir gebelik testi yapılır. Sen dikkatli ol.

Yara oluyor

17 yaşındayım. Ben çok mastürbasyon yapmak istiyorum ama her seferinde penisim yara oluyor. Bunun çaresi yok mu?

CEVAP

Değerli okurum, penisini yaralarken ruhunu yaralama. Bu ne hız ula? Ne kaçıyor ki? Önünde dağlar gibi yıllar. İrade, denge, akıl, iş, okul ve aile köşeleri arasında mekik doku. Arada bir mastürbasyona selam ver.

Kız çok soğuk davranıyor

24 yaşındayım. Penisim büyük. Bu yüzden kız arkadaşım benden kaçtı. O günden beri bana soğuk davranıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sevmeye devam. Bırak kız kaçsın. Korkutup hayatını zehir etme. Seni kabul edebilecek biriyle ilişki kur.

Hastalık olabilir mi?

23 yaşındayım. İlişkiye girerken çok erken boşalıyorum. Bir hastalık olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, hastalık değil, zamanla alışacaksın. Yeni bir şartlanma oluşacak. Şu anda verdiğin referanslar iyidir. Keyfine bak ve kafana takma.

Zevk alamıyorum

Erkek arkadaşımla isteyerek ilişkiye giriyoruz ama zevk almıyorum. Acaba cinsel gücü artıran haplar işe yarar mı?

CEVAP

Sevgili okurum, alışamadın. Beynindeki baskıları atamadın. Alışacaksın ama olaylara cinsel açıdan değil, estetik, erotizm ve duygusal açıdan bakarsan belki cinselliğine bir kapı açarsın. Önünde uzun bir yol var.

Evlenince ne olacak?

23 yaşındayım. Penisim 10 santim. Evlenince bana sorun yaratır mı? Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, olacağını sanmıyorum ama yine de bir doktora görünsen, kasık yağın fazlaysa onu aldırsan. Ya da bire bir teknik bilgiler alıp kendini kompleksten kurtarsan diyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Aklın da çarpım cetveli vardır, sonucu çarpanı belirler. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder