Mehmet Coşkundeniz Karşılıksız aşktan kurtulmanın 10 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Karşılıksız aşktan kurtulmanın 10 yolu

Haberin Devamı

Birini uzaktan sevmeye başlarsın. Senin, onu sevdiğinden haberi bile yoktur. Sonra bir şekilde yakınlaşırsın, öyle bir an gelir ki duygularını söylersin. Ve felaket başlar. Çünkü o seninle aynı duyguları paylaşmıyordur. Reddedilmişsindir. Peki ne yapacaksın? Bu karşılıksız aşkı bünyeden nasıl atacaksın? İşte yolları...

1 - VERDİĞİ CEVABI KABULLEN

Doğru bilinen bir yanlış vardır. Israr etmek... Sanılır ki; bu ilk reddedilme aslında naza çekmedir, üstüne gidilirse “Evet” demeye razı edilebilir. Israr seni her zaman daha da kötüye götürecektir. Sana karşı içinde en ufak bir duygu kırıntısı olsa bunu belli eder, en azından “Seninle görüşmeye devam etmek, kendimi tartmak istiyorum” derdi.

2- ARKADAŞ OLARAK KALMA

Reddedildiğin andan sonra hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacaktır. Belki, uzun süredir devam eden bir arkadaşlığınız var. Artık arkadaş kalamazsınız. Ya da yeni tanışıyorsunuz ve size “Arkadaş olarak kalalım” dedi. Kesinlikle kabul etmeyin. Çünkü bu ikiyüzlülüktür. Yani siz ona duygular beslerken, hatta onu arzu ederken nasıl arkadaş olarak davranabilirsiniz?

3- KESİNLİKLE GÖRÜŞME

Sen arkadaş olarak kalmayı reddettin ama o, biraz da vicdan yapıp seni arayabilir, görüşmek isteyebilir. Sakın! Düşünsene, görüştün, gruptaki tüm arkadaşlarınla sarılıp öpüşüyorsun ama ona gelince kuru bir tokalaşma. Herkesle geyiğin dibine vuruyorsun ama ona bir tek söz bile söyleyemiyorsun. Ne berbat değil mi?

4- ZORUNLUYSAN KISA TUT

Aynı işyerinde, aynı okulda, aynı mahallede olduğunuz için karşılaşmak zorunda kalabilirsin. Bu zorunlu görüşmeleri kısa ve resmi tut. Birlikte iş yapıyorsanız, sadece işle ilgili konuş. Karşılaşıyorsanız “Günaydın, merhaba”dan öteye gitmemelisin.

5- SOSYAL MEDYADA TAKİP ETME

Tüm sosyal medya araçlarından takibi bırakmalısın. Kendine işkence etmenin alemi var mı? O, arkadaşlarıyla hatta yeni bulduğu sevgilisiyle eğlenirken fotoğraflarını paylaşacak, sen de hüzünlü hüzünlü o fotoğraflara bakıp kendini içki şişelerine vuracaksın.

6- TELEFONUNU SİL

Telefonu rehberinde olduğu sürece potansiyel bir tehlike vardır. İçip içip mesaj atabilirsin. Bayramdı, kandildi, doğum günüydü deyip mesajlar gönderebilirsin. Üstelik cevap da gelmeyecek, kahrolacaksın. Telefonunu mutlaka sil.

7- YALNIZLIKTAN KAÇIN

Dünyadaki tek reddedilen sen değilsin. İçine kapanma, bunalım yaratma. Arkadaşlarınla buluş, sosyalleş. Mümkün olduğunca yalnız kalma. Yalnız kaldıkça onu daha fazla düşünürsün.

8- ŞARKI, FİLM VE KİTAPLARA AMAN DİKKAT

Damardan şarkılar, mutsuz biten aşk filmleri, romantik komediler, içini karartacak aşk romanlarından uzak dur. Unutma ki, hassas bir dönemdesin. Bu tür filmlerin sonunda hıçkırarak ağlayabilir, şarkıları dinlerken şişe şişe içki içebilirsin. Eğlence en iyi ilaçtır, zamanını eğlenceli şekilde geçir.

9- KENDİNİ GÖSTERMEYE ÇALIŞMA

Onu uzaktan takip edip gittiği yerlere sakın sen de gitme. Kendini göstermenin sana hiçbir faydası yok. Üstelik karşındaki insanın senin hakkındaki fikirleri olumsuza dönecektir. Bir ‘stalker’ (gizli takipçi) olarak anılmak istemezsin öyle değil mi? Ha, bir yerde tesadüfen karşılaşırsan, o anı kısa tutup oradan ayrılmalısın.

10- FLÖRT ETMEYİ DENE

Biriyle sevgili ol demiyorum ama en azından flört etmeyi deneyebilirsin. Birlikte yemeğe çıkabilir, sinemaya gidebilir hatta bir yerde birkaç kadeh içebilirsin. Kimbilir belki de seni etkiler ve güzel bir ilişkiye başlamana araç olur. Tüm bunları yaptıktan sonra hala aşkın sürüyorsa, acilen bir uzmana danış. Seni ancak o kurtarır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder