Pazar Postası Kars'ın tek tarihi butik oteli: Kar's Otel
Paylaş
Kars'ın tek tarihi butik oteli: Kar's Otel

Kars'ın tek tarihi butik oteli: Kar's Otel

Kars tarih boyu işgaller ve savaşlar görmüş bir şehir. Geçmişte Selçuklular, Karakoyunlular, Bizanslılar, Gürcüler, Osmanlılar ve Ruslar’ın yaşadığı bu toprakların büyülü bir havası var. Bugüne dek kalacak iyi oteller olmaması pek çok hevesliyi gitmekten caydırıyordu ama artık şehirde ödüllü butik otel Kar’s var...

Haberin Devamı

1980’de Hollandalılar tarafından yapılmış

Ruslar’dan kalan katedraller, taş binalar kentin kendine has mimari kültürünü yansıtıyor. Kars Havalimanı’na 10 dakika uzaklıkta olan Kar’s Otel, 1890 yıllarında Hollandalı mimarlar tarafından yapılmış. Sonrasında yıllarca Rus ve Ermeni aileleri tarafından ev olarak kullanılmış. 2006 yılında Gültekin Güvensoy ve Belgin Koz’un satın aldığı ev, otele dönüştürülmüş. Kar’s Otel mimari yapısıyla özenle işlenmiş bir dantel görüntüsü veriyor. Otelin bembeyaz bir avlusu var. Çevresine şöyle bir göz attığınızda Kars Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı görüyorsunuz. Otelin lobisinde duvara gömme ‘peç’ adı verilen çini bir soba bulunuyor. İnsanın içini ısıtan bu soba etrafında toplanan pek çok misafirin de buluşma noktası.

Haberin Devamı

Suit odaları rüya gibi

Üç katlı Kar’s Otel, 3’ü suit olmak üzere 8 odadan oluşuyor. Otelin 8 odası da şehrin kültürünü yansıtıyor. Öyle ki, odalara numara yerine Kars’ın ilçelerinin adları verilmiş. Arpaçay, Sarıkamış, Kağızman, Akyaka, Digor, Selim, Susuz ve Aras... Odaların hepsi pudra tonlarında, modern tarzda dekore edilmiş. Tüm odalarda LCD TV, kablosuz internet bağlantısı, telefon ve çalışma masası var. Otelin suitleri ise diğer odalardan farklı. Aras suitte şömine, uzun dinlenme koltuğu, diz üstü bilgisayar çalışma masası var. Bu oda Kar’s Otel’in terasa sahip özel tek odası. Terastan tarihi Kars sokaklarına bakmak insanı farklı bir yolculuğa çıkarıyor. Otelin bir diğer suiti ise Arpaçay Suite. Otelin en üst katını kaplayan tek suit olan bu odanın içinde iki farklı oda var. Çatı katının sıcaklığını yansıtan Arpaçay, çocuklu konuklar için ideal. Sarıkamış suit ise otelin bağımsız bir odası. Şöminesi, üst katında da ayrı bir yatak odası ve banyosu var. Kar’s Otel’in en alt katında bulunan ve antik kent ‘Ani’den ismini alan Ani Restaurant’ta gün, uzun kar beyazı masada hazırlanmış açık büfe kahvaltıyla başlıyor. Zengin kahvaltı menüsünde Kars gravyeri, Kars balı öne çıkan lezzetler... İtalyan ve Fransız mutfağı başta olmak üzere dünya mutfağından yemekler de sunulan Ani Restaurant’ta akşamları da keyifli yemekler yeniyor.

Haberin Devamı

Sarıkamış Kayak Merkezi’ne ulaşım ücretsiz

Kars’a gitmek için birçok sebep sayılabilir. Bunlardan biri görülmeye değer Kars Kalesi. Kars Merkez Kalesi olarak da bilinen kale, 1153 yılında Selçuklular’a bağlı Saltuklu Sultanı Melik İzzeddin’in isteği ile o dönemin veziri olan Firuz Akay tarafından yaptırılmış. 1386 tarihinde Timur tarafından yıktırılan kale, 1579 yılında Osmanlı Padişahı III. Murat’ın emri üzerine Lala Mustafa Paşa tarafından yeniden yaptırılmış. Ayrıca Sarıkamış Kayak Merkezi, kar kalitesinden dolayı dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sporculara ev sahipliği yapmakta. Türkiye’nin en uzun kilometredeki pisti olan Sarıkamış Kayak Merkezi snowboard ve kayağa başlamak ve geliştirmek isteyenler için eşsiz bir pist. Kar’s Otel müşterileri Sarıkamış Kayak Merkezi’ne ücretsiz VIP araçla ulaşabiliyor. Otel müşterileri Ani Antik Kenti’ni ziyaret edebilir, Ani Katedrali, Havariler Kilisesi, Gagik Kilisesi’nin, Aziz Krikor Kilisesi ve Bakireler Manastırı’na da istenildiğinde özel araçla götürüyor.

Haberin Devamı

Bu yazı 6 Mart 2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır