Gündem Kars'ta çatışma: 1 terörist öldürüldü

Kars'ta çatışma: 1 terörist öldürüldü

Paylaş
Kars'ta çatışma: 1 terörist öldürüldü

Kars'ta çatışma: 1 terörist öldürüldü

Kars'ın Kağızman İlçesi yakınlarında çıkan çatışmada ölü ele geçirilen ‘Fırat’ kod adlı PKK'lı terörist Gökmen Akpolat’ın, 2 yıl önce Çemçe Dağın'da Binbaşı Süleyman Can'ın şehit olduğu eyleme katıldığı belirtildi. Çatışmada yaralı olarak kaçan diğer teröristi ele geçirmek amacıyla Çemçe Dağı'nda arama- tarama operasyonu sürdürülüyor.

Haberin Devamı

PKK'lı teröristlerin yurt dışı geçiş güzergahı üzerinde bulunan Kars'ın Kağızman İlçesi ile Ağrı sınırındaki Çemçe Dağı'nda bir grup teröristin bulunduğu duyumu alındı. Kağızman'a 10 kilometre uzaklıkta bulunan Bulanık Köyü yakınlarında dün gece yerleri tespit edilen teröristler ile ‘sıcak temas' sağlandı.
Yaklaşık 1 saat kadar süren çatışmadan sonra gün ışıması ile birlikte bölgede yapılan aramada 1 teröristin öldürüldüğü, kan izlerinden yaralı olduğu anlaşılan diğer teröristin ise kaçtığı belirlendi. Yaralı terörist ile gruptaki diğer teröristleri ele geçirmek için operasyon genişletilirken; ölü teröristin üzerinde M- 16 otomatik tüfek, 2 el bombası bulundu. Teröristin cesedi teşhis ve otopsi için Kağızman Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada ölü ele geçirilen teröristin ‘Fırat’ kod adlı sözde Serhat eyaleti Çemçe Madur grubu elebaşı Gökmen Akpolat olduğu saptandı. ‘Fırat' kod adlı Akpolat'ın cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Haberin Devamı

Kars Valisi Ahmet Kara, çatışmanın 1 saat sürdüğünü söyledi. Ağrı ile Kağızman arasında bulunan Çemçe Dağı'nda saat 21.00 sıralarında çatışma çıktığını belirten Vali Kara, “Çatışmada 1 terörist etkisiz hale getirildi. Askerimizde herhangi bir şey yok. Arama tarama faaliyetleri devam ediyor” dedi.
Öldürülen teröristle ilgili bilgileri değerlendiren Jandarma istihbarat uzmanları, ‘Fırat' kod adlı Gökmen Akpolat’ın 19 Kasım 2008 tarihinde Ağrı- Kağızman sınırındaki Çemçe Dağı'nda 39 yaşındaki Binbaşı Süleyman Can'ın şehit edildiği eylemde elebaşı olduğunu tespit etti.

Meltem Deniz Can il evli olan Ağrı İl Jandarma Komutanlığı'nda görevliyken şehit düşen Binbaşı Süleyman Can'ın oğlu Onur Can ise babasının şehit olduğu haberini alınca, “Bir Süleyman ölür, bin Süleyman gelir. Hiçbir zaman da bizim direncimizi ve birliğimizi bozamayacaklar” demişti.

Terörist Gökmen Akpolat'ın 2008 yılı Nisan ayında Kağızman'ın kırsal kesiminde çıkan çatışmada Piyade Onbaşı er Zülküf Tekin'i şehit eden terörist grubun başında olduğu da belirlendi.

Haberin Devamı

Uğur BİLEN/KAĞIZMAN(Kars), (DHA)