Gündem Kart borcu cinayet işletti

Kart borcu cinayet işletti

Paylaş
Kart borcu cinayet işletti

Konya'da bir işhanında bekçilik yapan Yusuf Biçici'yi öldürdükten sonra, iddaa bayiinden 6 bin 250 TL çalan Mehmet Ali Avcu yakalandı

Konya'nın Meram İlçesi Terziler İş Hanı’nda meydana gelen olayda, bir iş hanında bekçilik yapan Yusuf Biçici, sabah gelen çay ocağı çalışanları tarafından yerde kanlar içinde bulundu.

Polisin olay yerinde yaptığı incelemede bekçi Biçici’nin, başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü ve iş hanındaki iddaa bayinin de camı kırılırak, bayideki çelik kasada bulunan paraların çalındığı saptandı.

Polis, iş hanının arka sokağındaki bir güvenlik kamerası kayıtlarında, eşgali belli olmayan bir kişinin cebinden sigara çıkardığı sırada yere kağıt düşürdüğünü fark etti. Kağıdın da iddaa kuponu olduğunu tespit eden polis, soygun yapılan iddaa bayiye gelen kişiler üzerindeinceleme yaptı.

Yaklaşık 6 bin kişinin görüntüsünü inceleyen polis, 12 yıldır özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan 3 çocuk babası Mehmet Ali Avcu’nun, olaydan önce sürekli bayiye gelerek iddaa oynadığını, ama olayın ardından hiç gelmediğini belirledi.

BANKAYA 5 BİN LİRA YATIRMIŞ

Araştırmasını derinleştiren polis, olay günü Avcu’nun bir bankaya 5 bin TL para yatırdığını ve çevresine de borçlu olduğunu tespit etti. Polis, 3 çocuk babası Mehmet Ali Avcu’yu, Meram İlçesi Kalfalar Mahallesi’ndeki evine dün operasyon düzenleyerek gözaltına aldı.

Avcu yapılan sorgulamasında, bankaya ve çevresine 18 bin TL borcu olduğunu ve cinayeti de kredi kartı borcu için işlediğini itiraf etti. Avcu, polise verdiği ifadede de soygun yapmak için akşamdan iş hanına girdiğini ve mescitte saklandığını söyledi.

Özgür SARI-Mücahit YURTSEVEN/KONYA (DHA)