Spor Kartal 137. kez Avrupa'da

Kartal 137. kez Avrupa'da

Paylaş
Kartal 137. kez Avrupa'da

Beşiktaş, Faroe Adaları'nın Vikingur takımıyla yapacağı UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Avrupa kupalarında 137. karşılaşmasına çıkacak

Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 136 maçtan 44’ünü kazanıp, 28’inde berabere kalırken, 64 müsabakada ise rakiplerine yenildi.

Avrupa arenasında bugüne dek rakip fileleri toplam 156 kez havalandıran "Kara Kartallar", kalesinde ise 207 gol gördü. Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde

Türkiye’yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası’nda temsil etti.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETİ SARAYBOSNA’YA KARŞI

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini Bosna-Hersek takımı Saraybosna karşısında elde etti.

Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Bosna-Hersek’in Saraybosna takımını 5-0 yenerek, Avrupa kupaları tarihindeki 136 maç içinde en farklı skorlu galibiyetine imza attı.

EN FARKLI YENİLGİ LIVERPOOL’DAN

Beşiktaş, Avrupa kupaları tarihinde en farklı skorlu yenilgiyi ise İngilizlerin dünyaca ünlü takımı Liverpool’dan aldı.

Siyah-beyazlılar, 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi (A) Grubu maçında deplasmanda Liverpool’a 8-0’lık skorla yenildi. Bu sonuç, hem Beşiktaş, hem de UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı skorlu mağlubiyeti olarak kayıtlara geçti.

Siyah-beyazlılar, 2000-2001 sezonunda da, UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu’nda deplasmanda Leeds United’a 6-0 yenilmişti.

EN GOLCÜ İSİM OKTAY DERELİOĞLU

Beşiktaş’ın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu Oktay Derelioğlu. Siyah-beyazlı formayı giydiği dönemlerde,

Avrupa arenasında takımına toplam 14 gol kazandıran Oktay’ı, 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 8 golle Bobo, 7 golle Mehmet Özdilek, 6’şar golle de Feyyaz Uçar ve Metin Tekin izliyor.

2

Haberin Devamı