Spor Kartal 3 attı 3 aldı

Kartal 3 attı 3 aldı

Paylaş
Kartal 3 attı 3 aldı

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş ile Torku Konyaspor karşı karşıya geldi. Siyah beyazlılar ilk yarıda bulduğu üç golle sonuca gitmesini bildi

Spor Toto Süper Lig'in 12. dakikasında Beşiktaş, sahasında Torku Konyaspor'u konuk etti.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Beşiktaş ilk yarıda bulduğu gollerle 3-1 kazanarak galibiyete uzanmasını bildi.

Karşılaşmada Beşiktaş'ın golleri 26. dakikada Olcay Şahan, 31. dakikada Hugo Almeida ve 41. dakikada Oğuzhan Özyakup'tan gelirken Konyaspor'un tek sayısını 49. dakikada Selim Ay kaydetti.

Beşiktaş'ta Filip Holosko, uzun süren sakatlık döneminin ardından bu sezon ilk kez forma giyerken siyah beyazlılarda Oğuzhan ve Fernandes'in etkili oyunları dikkat çekti. Milli futbolcu Gökhan Töre ise yaptığı iki asistle maçın kilit adamlarından biri oldu.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, Fenerbahçe derbisi öncesinde lige tutunarak 24 puana yükseldi. Torku Konyaspor ise 13 puanda kalarak ligin alt sıralarından bu hafta da kurtulamadı.

Beşiktaş, Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe deplasmanına konuk olurken Torku Konyaspor ise Çaykur Rizespor ile sahasında karşı karşıya gelecek.

FERNANDES SAHADA

Beşiktaş Teknik Direktör Slaven Bilic, Torku Konyaspor ile yapılan Spor Toto Süper Lig 12. hafta maçında sakatlığı geçen Manuel Fernandes'e ilk 11'de şans tanıdı.

Bilic, son yapılan Kayserispor maçında kırmızı kart görüp, cezalı duruma düşen Ramon Motta'nın yerine de savunmanın solunda Atiba Hutchinson'ı görevlendirdi.

İLK 15 DAKİKADA KAYAN KAYANA...

Beşiktaş'ın Torku Konyaspor'u konuk ettiği maçın ilk 15 dakikalık bölümü, her iki takım oyuncularının da saha zeminine alışma aşamasıyla geçti.

Takımlar, gün boyu yağışın gerçekleştiği zeminde ayakta durmakta zorlanırken bu dakikalarda önemli gol pozisyonları da gelmedi.

GOL GELİYORUM DEDİ

Zemine rağmen oyunun kontrolünü tamamen eline alan Beşiktaş takımı, Oğuzhan ve Fernandes'in etkili oyunlarıyla maça ağırlığını koydu ve üst üste yakaladıkları fırsatların ardından golü bulmayı başardı.

26. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Gökhan'ın ceza alanına ortasında herkesi aşan topa en arkada Olcay, sağ ayağının içiyle sağ köşeye vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

BAŞARILI ORGANİZASYON VE ALMEIDA

Golün ardından kendine güveni gelen siyah beyazlıların ikinci golü bulması da gecikmedi.

31. dakikada Beşiktaş atağında sol kanatta topla buluşan Olcay'ın ceza alanına ortasında Gökhan, topu kafasıyla Almeida'ya indirdi ve Almeida, sağ ayağının içiyle topu yakın mesafeden ağlarla buluşturdu.

OĞUZHAN İNCE GÖRDÜ!

Siyah beyazlı takım, maçta iki farklı üstünlüğü eline aldıkta sonra da ataklarının hızını kesmedi ve bu sefer Oğuzhan Özyakup'un bireysel çabalarıyla farkı üçe çıkardı.

41. dakika rakip ceza alanının hemen önünde topla buluşan Oğuzhan, pas verebilecek bir arkadaşını aradı ama kimseyi bulamayınca yerden sol köşeye şutunu çekti ve Itandje'nin uzanmasına rağmen topu ağlarla buluşturdu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, ilk yarıyı 3-1 önde tamamladı.

İKİNCİ YARI BAŞLADI, GOL OLDU

Maçın ikinci yarısında Torku Konyaspor ilk yarıdakinden daha istekli şekilde maça başladı. Konuk ekip, cesur hücumlarla geliştirdiği atakların sonunda kazanılan köşe vuruşunda farkı ikiye indirdi.

49. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda uzak kale direğindeki Erdinç, topu kafasıyla içeriye çevirdi ve Selim, yükselerek topu ağlarla buluşturdu.

KONYASPOR İSTİYOR, BEŞİKTAŞ POZİSYON BULUYOR

Konuk ekip Torku Konyaspor, Beşiktaş karşısında rakip yarı alana daha fazla geçmeye çalışsa da önemli pozisyonları kalesinde görmekten kurtulamadı.

Beşiktaş, Torku Konyaspor'un takım halinde ileriye çıkmasını fırsat bilerek arka alanda bir çok gol pozisyonu bulmasına rağmen dördüncü golü atamadı.

MAÇ 5 DAKİKA DURDU! DİREKTEN DÖNDÜ

Mücadelede son dakikalarına girilirken, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nın ışıklandırması nedeniyle maç durdu. 5 dakikalık bekleyişin ardından Torku Konyaspor'un bir topu direkten döndü.

Torku Konyaspor, sol kanattan ceza alanına yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı top, direkten oyun alanına döndü. Dönen topu Mehmet Güven çok sert bir şutla kaleye gönderdi, ancak Tolga müthiş bir kurtarışla topu kalesinden uzaklaştırdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı