Spor Kartal adım adım finale

Kartal adım adım finale

Paylaş
Kartal adım adım finale

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Gaziantepspor'u Fİ-Yapı İnönü Stadı'nda 3-0'lık skorla mağlup ederek 2. maç için büyük avantaj sağladı

Beşiktaş'ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada siyah - beyazlı takıma galibiyeti getiren golleri 64 ve 86. dakikalarda Simao ile 75. dakikada Hugo Almeida kaydetti.

Gaziantepsporlu Ivan de Souza, 90. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Karşılaşmanın rövanşı, 20 Nisan Çarşamba günü saat 19.00'da Kamil Ocak Stadı'nda oynanacak ve finale yükselen takım belli olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 17: Sosa’nın soldan kullandığı korner atışında yerden gelen topu Wagner kontrol edemedi. Bu oyuncudan seken topu altı pasın sol çaprazında önünde bulan Cenk Tosun, dönerek sert vurdu, ancak kaleci Rüştü güzel bir kurtarışla topu kornere çeldi.

Dakika 21: Sağdan gelen Ernst, daha müsait durumdaki Simao’nun önüne bıraktı. Simao’nun boş pozisyonda vurmak yerine Almeida’ya vermek istediği topu savunma uzaklaştırdı. Aynı dakika içinde Murat’ın uzak mesafeden yerden sert şutunda, kaleci Rüştü son anda çok iyi uzanarak topu parmaklarıyla kornere gönderdi.

Dakika 38: Soldan ceza alanına giren Ivan’ın ortasında altı pasın önünde topla buluşan Cenk Tosun’un kafa vuruşunda, kaleci Rüştü bir kez daha başarılı bir şekilde topu kornere çeldi. Gaziantepspor’un iyi oynadığı ve pozisyon bulduğu karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

Dakika 47: Guti’nin kaptırdığı topla Olcan hareketlendi, sol çarprazdan vurdu. Top yandan auta gitti.

Dakika 49: Yine Olcan’ın ceza yayı üzerinden şutunda kaleci Rüştü topu kornere yolladı.

Dakika 55: Olcan’ın ortasında Sosa altı pas içinde topa dokunamadı, Gaziantepspor mutlak bir gol fırsatını kaçırdı.

Dakika 57: Ricardo Quaresma’nın şutunda kaleci topu son anda tokatladı.

Dakika 64: Quaresma düşürülünce Beşiktaş ceza alanı dışından frikik atışı kazandı, Simao Sabrosa’nın vuruşunda kalecinin müdahalesine rağmen top ağlara gitti, Beşiktaş, Antep karşısında öne geçti: 1-0.

Dakika 70: Fernandes topu ortaladı, İbrahim Toraman’ın vuruşunda top direkten geri döndü. Bu kez Ernst kafayı vurdu, top Elyasa’nın yüzünden döndü.

Dakika 74: Fernandes topu sağdan ortaladı. Almeida ön direkte kafasıyla topu sıyırtma bir vuruşla Gaziantep ağlarına gönderdi: 2-0.

Dakika 86: Ernst’in vuruşunda top kaleciden döndü. Topu önünde bulan Simao karşılaşmanın sonucunu belirledi: 3-0.

“BELEŞTEPE” BOŞ KALMADI

Stada giremeyen taraftarlar maç öncesinde “Beleştepe” diye adlandırılan ve stadın sadece bir bölümünü gören bölgede toplandı. Yaklaşık 200 kadar taraftar, takımlarının sahaya ısınmak için çıkmasıyla birlikte tezahüratlar yapıp futbolculara destek verdi. Futbolcular da “Beleştepe”ye doğru el sallayarak taraftarları selamladı.


KAPALI TRİBÜN PANKARTLARLA DONATILDI

Beşiktaşlı taraftarlar, seyircisiz maçta kapalı tribünü bayraklar ve pankartlarla donattı. Pankartlarda futbolcuların isimleri ve çeşitli sloganlar yer aldı.

AURELİO, STOPERDE

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, stoperlerden Tomas Sivok”un cezalı, Matteo Ferrari'nin de sakat olması nedeniyle bu bölgede Mehmet Aurelio'ya şans tanıdı. Aurelio, İbrahim Toraman ile birlikte savunmanın göbeğinde oynarken, yedek kulübesinde de A2 takımının stoperi Atınç Nukan yer aldı.


HILBERT 2 MAÇ SONRA 11'DE

Teknik direktör Havutçu tarafından son 2 lig maçında yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya alınmayan Alman futbolcu Roberto Hilbert, Ekrem Dağ'ın sakatlığı sonrasında Gaziantepspor maçında ilk 11'de forma giydi.

Cezası nedeniyle Sivas deplasmanında forma giyemeyen kaleci Rüştü Reçber ile sakatlığı geçen Guti Hernandez de Gaziantepspor maçına ilk 11'de çıktı. Siyah-beyazlılarda forvette Almeida oynarken, sol kanatta Quaresma, sağda Simao, ön liberoda da Ernst ile Necep forma giydi.

Beşiktaş'ta yedek kulübesinde ise Cenk, Fernandes, Nihat, Nobre, Bobo, Erhan ve Atınç oturdu.

BAŞKAN DEMİRÖREN MAÇTA

Hak mahrumiyeti cezası biten Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, takımının Gaziantepspor ile oynadığı karşılaşmayı protokol tribününden izledi. Demirören, karşılaşmayı babası Erdoğan Demirören ve Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ile birlikte takip etti.

Bu arada, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında yarın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan Gençlerbirliği'nin teknik direktörü Ralf Zumdick de karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

2

Haberin Devamı