Gündem Kartal bebek için tüm Türkiye seferber olmuştu! Güzel haberi Kartal bebeğin annesi verdi

Kartal bebek için tüm Türkiye seferber olmuştu! Güzel haberi Kartal bebeğin annesi verdi

Paylaş
Kartal bebek için tüm Türkiye seferber olmuştu! Güzel haberi Kartal bebeğin annesi verdi

10 aylık Kartal bebeğin yaşam savaşı sosyal medyayı harekete geçirdi. Kalp nakli olması gereken Kartal bebek için ünlü isimler ve futbol kulüpleri seferber oldu. Türkiye'de tedavisi gerçekleştirilemeyen ve yurt dışında tedavi olması gereken Kartal bebek için yardım kampanyası sona erdi! Güzel haberi, Kartal bebeğin annesi verdi

10 aylık Kartal bebek hayata tutunmaya çalışıyor. Şu an yoğun bakımda tedavi altında olan Kartal bebeğin yaşayabilmesi için acilen kalp nakli olması gerekiyor.

20 günlükken kalbine giren bir mikrop sonrası kalp yetmezliği meydana gelen 10 aylık Kartal bebek hayata tutunmaya çalışıyor. Şu an yoğun bakımda tedavi altında olan Kartal bebeğin yaşayabilmesi için acilen kalp nakli olması gerekiyor.

TÜRKİYE'DE KÜÇÜK BEBEKLERE NAKİL YAPILAMIYOR


Tedavilere olumlu yanıt vermeyen ve durumu giderek ağırlaşan Kartal bebeğin tek seçeneğinin kalp nakli olduğu açıklandı. Ancak Türkiye'de Kartal bebek kadar küçük bebeklere nakil maalesef yapılamıyor.

Almanya'daki bir hastane tarafından kabul edilen Kartal bebek, bir aydır bu hastanede yatıyor.

Birçok masrafı kendi imkanlarıyla karşıladığını belirten aile, "Ancak sigortamız olmadığı ve Almanya vatandaşı olmadığımız için Kartal'ın kalp nakli sırasına girip ameliyat olması için 1.099.000 euroya ihtiyacımız var" açıklamasında bulundu.


SOSYAL MEDYA SEFERBER OLDU


Zamanı giderek daralan Kartal bebek için sosyal medyada #kartalbebekiçinkalpnakli hashtagi oluşturuldu. Binlerce kişi "Kartal bebeğin kalp atışı olun" diyerek, Kartal bebeğe destek oldu. Yaşaması için kalp nakline ihtiyacı olan Kartal bebek, yardım elinin uzanmasını bekliyordu.

SÖZLÜK YAZARLARI DA YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU


Ekşisözlük ve Uludağsözlük gibi önemli sitelerde de Kartal Bebek için yardım çağrıları karşılık buldu

ÜNLÜ İSİMLERDEN DE DESTEK GELDİ


Ünlü isimler de Kartal bebek için seferber oldu. Şahan Gökbakar, Kartal bebek için 20 bin TL bağış yaptığını Instagram hesabından duyurdu. İrem Derici‏ ise, 'tımarhane görev başına!!! can vermezsek ne kalır bize bizden? birgün hepiniz anne baba olacaksınız, haydi canlar yayalım, can olalım n'olur!' mesajı ile sevenlerine seslendi.


VE GÜZEL HABER GELDİ


Beklenen müjdeli haber geldi. Kartal bebeğin annesi Ahu Kahraman Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda oğlu için gerekli olan paranın toplandığını dile getirdi. Ahu Kahraman Yıldırım bundan sonra tek duam ‘Oğlumun enfeksiyondan kurtulup ameliyat için hazır olması’ dedi.