Ekonomi Kartal borsada uçuşa geçti

Kartal borsada uçuşa geçti

Paylaş
Kartal borsada uçuşa geçti

Beşiktaş hisseleri geçtiğimiz hafta kapanışına göre yüzde 24,54 oranında değer kazandı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören spor kulüplerinin hisseleri, Beşiktaş hisselerinde görülen sert yükselişin diğer hisseleri de pozitif yönde etkilemesiyle dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 6,24 oranında değer kazandı.

Beşiktaş hisseleri, futbol takımının aldığı başarılı sonuçların ardından yeni stat yapımı ile ilgili haber ve açıklamalarla iki gündür sert bir şekilde yükseliyor. Şu dakikalarda dünkü kapanışa göre yaklaşık yüzde 15 oranında değer kazanarak 5,48 liraya kadar yükseldi. Beşiktaş hisseleri böylece geçtiğimiz hafta kapanışına göre yüzde 24,54 oranında değer kazandı.

Beşiktaş hisselerindeki artışın devam etmesiyle diğer spor kulüpleri hisseleri de yükselişe geçti. Dünkü kapanışa göre Fenerbahçe hisseleri yüzde 9,10, Galatasaray hisseleri yüzde 3,70 ve Trabzonspor hisseleri yüzde 2,36 oranında prim yaptı.

Analistler Galatasaray hisselerinin yükselişinin, şirketin daha önce aldığı ve SPK'dan onay bekleyen bedelli sermaye artırımı nedeniyle sınırlı kaldığını, Trabzonspor hisselerinin ise futbol takımının aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle düşük kaldığını ifade ediyor.

Haberin Devamı