Spor Kartal coştu, Kanarya uçtu

Kartal coştu, Kanarya uçtu

Paylaş
Kartal coştu, Kanarya uçtu

Beşiktaş, Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor'u 4-1 mağlup ederken Fenerbahçe de Manisaspor'u 4-2 yenerek Süper Lig'e muhteşem bir dönüş yaptı

Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 10. ve 25. dakikalarda Mert Nobre, 77. dakikada penaltıdan Guti ve 83. dakikada Quaresma kaydetti.

Kartal bu galibiyetle birlikte ligde puanını 6'ya çıkararak 5. sıraya yükseldi. Ev sahibi takım ise 3 puanda kalarak 12. sıraya geriledi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 2: Birol’un sağ çapraza attığı topla buluşan Emenike’nin şutu, üst direği sıyırarak auta gitti.

Dakika 3: Sol taraftan kullanılan kornerde ceza sahası içinde Emenike, Şenol’un kafa pasında önüne düşen topu kaleci Cenk’in sağından ağlara gönderdi: 1-0.

Dakika 10: Beşiktaş’ın sağ kanattan kullandığı kornerde, ceza sahası içinde Necip Uysal’ın kafasıyla geri aşırdığı topu Nobre kafayla ağlara gönderdi: 1-1.

Dakika 20: Cernat’ın orta sahadan attığı uzun pasla ceza sahası içinde Emenike’nin buluştuğu top sonra kaleci Cenk’in kucağında kaldı.

Dakika 26: Tabata’nın sağ çaprazdan kullandığı duran topa ceza sahası içinde kafasıyla vuran Nobre, topu kaleci Tomiç’in sağından ağlarla buluşturdu: 1-2. Karşılaşmanın ilk yarısı Kartal’ın 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Dakika 77: Ceza sahası dışında topu alan Beşiktaşlı Ricardo Quaresma rakiplerini birer birer geçti, Kardemir Karabüksporlu futbolcu Armand Tchani tarafından düşürülünce karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Hernandez Guti kaleci Tomiç’in solundan topu ağlarla buluşturdu: 1-3.

Dakika 83: Orta alanda topu kapan Quaresma, rakiplerini geçerek sol çaprazdan sert vuruşu ile meşin yuvarlağı kaleci Tomiç’in yanından filelere gönderdi, karşılaşmanın skorunu belirledi: 1-4.

QUARESMA VE GUTİ LİGDE SİFTAH YAPTI

Beşiktaş'ın sezon başında Real Madrid'den kadrosuna kattığı İspanyol Yıldız Guti, 77. dakikada penaltıdan attığı golle siyah-beyazlı forma altında ilk kez rakip fileleri havalandırmış oldu. Kartal'ın diğer yıldızı Quaresma ise 83. dakikada meşin yuvarlağı ağlara göndererek Süper Lig'de ilk golünü kaydetmiş oldu. Portekizli oyuncu golünü attıktan sonra yerini Nihat Kahveci'ye bırakarak oyun alanını terk etti.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Kardemir Karabükspor-Beşiktaş maçında, siyah-beyazlı ekibin 18 kişilik kadrosuna yabancı kontenjanı nedeniyle Ferrari alınmazken, sakatlıktan kurtulan İbrahim Toraman takıma dahil edildi.

Kafilede ayrıca, sakatlıkları süren Hakan Arıkan ve Rıdvan Şimşek'in yanı sıra izinli olan yeni transfer Aurelio ile Erhan Güven, Uğur İnceman ve Yusuf Şimşek de yer almıyor.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'ndaki karşılaşmada Beşiktaşlı taraftarlara ayrılan kale arkası tribünü ve Kardemir Karabükspor taraftarlarının doldurduğu diğer kale arkası ile kapalı tribünler tamamen doldu. Maraton tribünü ise inşaat nedeniyle kapalı bulunuyor.

Siyah-beyazlı taraftara göre daha çok sayıda olan Kardemir Karabüksporlu taraftarlar, takımlarına destek veriyor. Karşılaşma öncesi hayatını kaybeden Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Polat için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

FENER'DEN MUHTEŞEM DÖNÜŞ

Sarı lacivertli ekibin gollerini 17.dk Alex, 62.dk Lugano, 69. ve 74.dk Niang kaydetti. Misafir takımın 2 golü ise 48. dk Isaac ve 77. dk Simpson geldi.

Sarı-lacivertliler, ligin ilk haftasında da Kadıköy'de Medical Park Antalyaspor maçını seyircisiz oynamıştı. Seyircinin olmadığı maçta maraton tribünün üst kısmına dev bir Türk bayrağı açılırken, alt kısmına ise dev bir Fenerbahçe bayrağı konuldu.

Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Hasan Polat ve Manisa Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ahmet Kurşun'un vefatı nedeniyle maç öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 17: Okan’ın sağdan ortasında kaleci İlker, büyük bir hata yaparak kontrol etmek istediği topu elinden kaçırınca, Alex altıpas içinde önüne düşen meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi.

Dakika 30: Kaleci İlker’in kısa giden vuruşunda topu önünde bulan Alex’in ceza alanı dışından şutunda, İlker son anda uzanarak topu tokatladı ve hatasını telafi etti.

Dakika 43: Gecenin başarılı ismi Okan’ın yaklaşık 35 metreden sert şutunda, top kaleci İlker’de kaldı.

Dakika 48: Ferhat’ın sağdan ortasında ceza alanı içinde boş pozisyonda topla buluşan Isaac, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru eşitledi: 1-1.

Dakika 61: Bilica’nın hatalı pasında topu orta alanda kapan Nizammettin, meşin yuvarlağı Isaac’in önüne bıraktı. Isaac’in ceza alanına kadar girdikten sonra yaptığı vuruşta top kaleci Mert’den döndü.

Dakika 62: Alex’in sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde topa iyi yükselen Lugano, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek Fenerbahçe’yi 2-1 öne geçirdi.

Dakika 69: Okan’ın sağdan ortasında Niang, ceza alanı içinde kafayla meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak farkı 2’ye çıkardı: 3-1.

Dakika 73: Caner’in ara pasında topla savunmanın arkasında buluşan Niang, meşin yuvarlağı kaleci İlker’in yanından filelere göndererek, kendisinin 2, takımının 4. golünü attı: 4-1.

Dakika 77: Isaac’in ceza alanı içinden şutunda top kaleci Mert’den döndü. Bu kez Nizamettin şansını denedi, ancak Okan meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. Son olarak Simpson önünde kalan topu ağlara gönderip, maçın sonucunu ilan etti: 4-2.

2

Haberin Devamı