Ekonomi Kartal’da çocukları dinledi aile konseptli site geliştirdi

Kartal’da çocukları dinledi aile konseptli site geliştirdi

Paylaş
Kartal’da çocukları dinledi aile konseptli site geliştirdi

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, Kartal’daki Pastel projesini çocuklar için tasarladıklarını söyledi. Çocuklu ailelerin ilgi gösterdiği projede 600’ün üzerinde konut satıldı

Gayrimenkul sektöründe geliştirdiği AND Kozyatağı projesiyle 5 yıldızlı ofis unvanını alan AND Gayrimenkul bir taraftan da Kartal’daki Pastel projesinde satışları sürdürüyor. Çocukların ihtiyaçlarına göre tasarlana projeye özellikle çocuklu aileler yoğun ilgi gösteriyor.

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, projelerini şekillendirirken sürdürülebilirliğe özen gösterdiklerini söyledi. Geliştirdikleri projelerde metrekarelerden daha başka detaylara baktıklarını belirten Usta, “Çocuklara önem veriyoruz. Arazi kullanımında sorumlu davranıyoruz. Dikenli bitkiler dikmedik. Çocuk dostu prizler kullanıyoruz. Daha başka bir çok dikkat ettiğimiz nokta var” dedi.

Çocuklarla anket yaptı

Projeyi tasarlarken çocuklar ve ebeveynlerle ayrı anketler yaptıklarını vurgulayan Usta, “Mesela çocuklar her yerin park olmasını istiyor. Sadece odasında değil evin her yerinde oyun oynamak istiyorlar. AND Pastel’de çocukları merkeze aldık. Hatta çocuklar site yönetimine girip söz sahibi bile olacak” diye konuştu.



Destekler bağımlılık yapabilir

Ali Baki Usta, ailelere hitap eden projede 600’den fazla konut sattıklarını söyledi. Hükümetin gayrimenkule olan desteklerine değinen Usta, “Bu destekler devam edecek gibi. Sektöre de bir ilaç gibi geliyor ama vücut bu sıkıntılarla kendi kendine savaşmalı. Bu destekler sektörde bağımlılık yapabilir. Sektör olarak bizlerin daha çok mücadele etmesi gerekiyor” dedi.

Fiyatlar artabilir

Ali baki Usta, sektörün maliyet artışlarını fiyatlara yansıtamadığını söyledi. Dövizdeki kur artışının da fiyatlara eklenmediğine dikkat çeken Usta, “Önümüzdeki dönemde yüzde 20-25 fiyat artışı olabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı