Spor Kartal da zirve yarışında

Kartal da zirve yarışında

Paylaş
Kartal da zirve yarışında

İstanbul'daki elverişsiz hava ve saha koşulları nedeniyle 18. haftada oynanması gereken ancak bugüne ertelenen maçta, Beşiktaş evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 mağlup etti

Siyah-beyazlı takıma galibiyeti getiren golleri 43. dakikada Bobo ve 62. dakikada Filip Holosko kaydetti. Bu galibiyetle birlikte Kartal ligde puanını 48'e yükselterek aynı puana sahip Fenerbahçe'nin ardından 4. sırada yer aldı. Konuk ekip ise 37 puanla 8. sırada kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 12: İbrahim Üzülmez ceza alanına girdiği anda, pasını yerden altı pasın önündeki Bobo’ya verdi. Bobo, yerden vuruşunda Hasagic’in göğsünden dönen topu bir kez daha kaleye göndermeye çalıştı, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Dakika 27: Tello, kullandığı serbest atışta, topu sürpriz koşu yapan Holosko’nun önüne bıraktı. Holosko, sağ çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu, ancak meşin yuvarlak Ekrem’e çarparak kornere çıktı.

Dakika 30: Kafalardan seken top İstanbul Belediyespor ceza alanına düşerken, Ekrem yine kaleciden önce hamle yapma fırsatı buldu. Siyah-Beyazlı oyuncu bu kez de meşin yuvarlağa dokunamayınca kaleci Hasagic topa sahip oldu.

Dakika 43: İbrahim Üzülmez’in şutunda savunmaya çarpan topu, ceza alanı içinde Bobo aldı. Brezilyalı oyuncu, dönerek meşin yuvarlağı ters köşeden ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi: 1-0.

Dakika 62: Ferrari’nin uzun pasında topla buluşan Holosko şık bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Dakika 65: Ali Güzeldal, Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda Rüştü mutlak bir golü önledi ve Beşiktaş 90 dakika sonunda sahadan 2-0 galip ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR

Maça, siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Siyah-beyazlı takımın, galibiyet halinde şampiyonluk yarışında yeniden iddialı duruma geleceği maçta, BJK İnönü Stadı tribünlerinin büyük bölümü doldu.

Kulüp yönetiminin bilet fiyatlarında yaptığı indirim de maça olan ilgiyi artırdı. İstanbul'daki havanın soğukluğuna ve hafta içi olmasına rağmen, tribünlerde 25 bine yakın taraftar, takımlarına destek verdi.,

BEŞİKTAŞ'TA 2 DEĞİŞİKLİK

Siyah-beyazlılar, son Kayserispor maçı kadrosundan 2 değişikle sahaya çıktı. Teknik direktör Mustafa Denizli, sarı kart cezalısı İbrahim Kaş ile sakatlığı bulunan Ernst'in yerlerine Necip Uysal ile Filip Holosko'yu 11'de tercih etti.

Bu arada, 18 kişilik maç kadrosuna İbrahim Kaş ve Ernst'in yanı sıra son haftalarda olduğu gibi yine Serdar Özkan alınmadı.

Çocuğunun rahatsızlığı nedeniyle Kayseri'ye götürülmeyen Nobre ise yedekler arasında yer aldı. Öte yandan, daha önce Ziraat Türkiye Kupası maçlarında ilk 11'de sahaya çıkan genç Necip Uysal, ligde ilk kez bu heyecanı yaşadı.

PANKARTLARIN DİLİ

Beşiktaşlı taraftarlar, BJK İnönü Stadı tribünlerine anlamlı pankartlar astı. Kapalı tribündeki 3 ayrı pankartta güzel mesajlar verildi. Siyah-beyazlı taraftarlar, “Geçmiş Olsun Elazığ, Kalbimiz Sizinle” yazılı pankartla hafta başında Elazığ'da meydana gelen depremi; “Geçmiş Olsun Şili, We Love You Tello” yazılı pankartla da Şili'de meydana gelen depreme gönderme yaparak, Şilili futbolcuları Rodrigo Tello'ya olan sevgilerini dile getirdi.

Taraftarlar, ayrıca “Geçmiş Olsun Nicolas, We Love You Nobre” yazılı pankartla da siyah-beyazlı futbolcu Mert Nobre'nin ağır bir hastalık geçiren oğlu Nicolas'a moral vermeye çalıştı.

Bu arada, siyah-beyazlı futbolcular, sahaya “Elazığlı vatandaşlarımızın ve Şili halkının acısını paylaşıyoruz” yazılı pankartla çıkarken, maç öncesi, Elazığ'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'DA 11 EKSİK

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, son haftalarda olduğu gibi Beşiktaş karşısına da oldukça eksik bir kadroyla çıktı. Lacivert-turunculu ekipte sakat ve kart cezalısı tam 11 futbolcu maç kadrosunda yer alamadı.

Diğer yandan, maç öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolculara ısınma hareketleri yaptıran antrenör Arif Erdem'e, eski açık tribündeki bir grup Beşiktaşlı taraftar tepki gösterdi.

Konuk İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu taraftarlara eski açık tribünde ayrılan bölümde ise maç başlarken sadece 7 kişinin bulunduğu görüldü.

TEKNİK TAKİP

Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını, çok sayıda teknik adam da izledi. Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kapsal, Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu ile şu an takım çalıştırmayan Ziya Doğan, Samet Aybaba ile Erhan Altın da tribünde yer aldı.

2

Haberin Devamı