Spor Kartal kazanmasını bildi!

Kartal kazanmasını bildi!

Paylaş
Kartal kazanmasını bildi!

Beşiktaş, Olcay Şahan'ın bir gol bir de asistle oynadığı maçta Mersin İdman Yurdu engelini 2-1'le geçti. Kartal son 10 maçta 9'uncu galibiyetini elde etti

Fenerbahçe ve Galatasaray ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren ve lider Fenerbahçe'nin Karabükspor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönmesinin ardından mutlak 3 puan parolasıyla Mersin İdman Yurdu karşısına çıkan Beşiktaş, Osmanlı Stadı'nda istediği sonuçla ayrıldı.

Haberin Devamı

Kara Kartal'lar, zorlu maçta Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

BU POZİSYON ÇOK KONUŞULDU!

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında sahasında Mersin İdman Yurdu ile karşı karşıya gelen Beşiktaş, karşılaşmanın 10. dakikasında verilen bir karara şekilde itiraz etti.

Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında, siyah-beyazlılarda Pedro Franco, Demba Ba'nın kafa ile verdiği pasa hareketlenmek isterken rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı, ancak maçın hakemi Mete Kalkavan devam kararı verdi.

Kalkavan'ın bu kararının ardından Beşiktaşlı oyuncular pozisyona tepki gösterirken, sosyal medyada da taraftarlar Kalkavan'a yüklendi. Siyah-beyazlı taraftarlar pozisyonun "yüzde bir milyon" penaltı olduğu sözleri ile isyanlarını iletti.

Haberin Devamı

MERSİN İDMANYURDU'NUN GOLÜ NİZAMİ DEĞİL Mİ?

Mersin İdmanyurdu'nun deneyimli forveti Sinan Kaloğlu'nun attığı golün ise nizami olmadığı ve topun dışarıdan geldiği iddia edildi. Beşiktaşlı futbolcular bu pozisyon sonrasında da hakem Mete Kalkavan'a dakikalarca itiraz etti.

Kara Kartal'a galibiyeti getiren goller 30'da Olcay Şahan ve 65'te Demba Ba'dan geldi. Mersin İdman Yurdu'na 61'inci dakikada Sinan'ın golü yetmedi.

Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda Mersin İdmanyurdu'nu konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, takımını geçen haftaya göre 2 değişiklikle sahaya sürdü.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı geçen Veli Kavlak, ligde Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor ve Sarıyer maçlarına ilk 11'de başlayan Necip Uysal'dan formayı devraldı. Atiba Hutchinson'un yokluğunda ise Sosa ilk 11'de şans buldu.

Maç Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

90' Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

87' Beşiktaş bu dakikada karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Olcay Şahan'ın yerine Atınç Nukan'ı oyuna alarak kullanıyor.

84' Pedro Franco'nun Marko Futacs'a yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Güven Varol geçiyor. Güven'in ortası ile arka direkte buluşan Servet Çetin için ofsayt bayrağı kalkıyor.

Haberin Devamı

83' Ceza sahası yayı dışında hafif sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Töre'nin çektiği şut kaleci Nikolay Mihaylov'da kalıyor.

76' Güven Varol'un Tolgay Arslan'a yaptığı faulün ardından hafif sağ çaprazdan kaleye yaklaşıl 30 metre mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortası kaleci Nikolay Mihaylov'da kalıyor.

74' Mersin İdman Yurdu takımı karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Welliton Soares'in yerine Tita'yı oyuna alarak kullanıyor.

71' Gökhan Töre'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Serdar Kurtuluş son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Mersin İdman Yurdu savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

65' GOOOLL!! Beşiktaş, Demba Ba'nın attığı golle 2-1 öne geçiyor.

61' GOOOLL!! Mersin İdman Yurdu, Sinan Kaloğlu'nun attığı golle skorda eşitliği sağlıyor.

52' Gökhan Töre'nin sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Demba Ba'nın kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

51' Serdar Kurtuluş'un pası ile sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Güven Varol'a çarpan top kornere çıkıyor.

Haberin Devamı

46' İkinci yarı Beşiktaşlı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

45' Mete Kalkavan'ın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona eriyor.

41' Mehmet Taş'ın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Welliton Soares'in çektiği şutu Tolga Zengin kornere çeliyor.

33' Oğuzhan Özyakup'un yerden pası ile ceza sahası yayı dışında sağ çaprazda buluşan Olcay Şahan'ın çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

30' GOOOLL!! Beşiktaş, Olcay Şahan'ın attığı golle 1-0 öne geçiyor. Demba Ba'nın yerden pası ile ceza sahası yayı dışında buluşan Gökhan Töre topuk pasını penaltı noktası üzerinde bomboş pozisyonda bulunan Olcay Şahan'a veriyor. Olcay'ın gelişine çektiği şut kaleci Nikolay Mihaylov'un solundan ağlarla buluşuyor.

24' Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde Ersan Gülüm'e sert müdahalede bulunan Mehmet Taş sarı kart görüyor.

23' Ersan Gülüm'ün pası ile sol çaprazda topla buluşan Ramon Motta topu sağına çekip ceza sahası çizgisi üzerinden şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

Haberin Devamı

19' Sol kanatta topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un son çizgiye inip yaptığı orta kaleci Nikolay Mihaylov'da kalıyor.

10' Beşiktaş'ta Sosa sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Pedro Franco topa yükselmek istedi ama yerde kaldı ve hakem Mete Kalkavan devam kararı verdi. Beşiktaş'lı futbolcular bu pozisyondan sonra yopun itirazda bulundular.

8' Beşiktaş atağında Veli rakibini geçip ceza sahası içine orta yapmak istedi ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.

4' Beşiktaş'ta Sosa sol korner çizgisi yanından serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu kornere gönderdi.

2' Beşiktaş'lı taraftarlar kendilerine ayrılmış tüm koltukları doldurmuş durumda, tribünlerde boşluk yok.

1' Karşılaşma Mersin İdman Yurdu'ndan Welliton'un vuruşuyla başlıyor.

İŞTE MÜCADELENİN İLK 11'İ

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Franco, Ersan, Motta, Veli, Oğuzhan , Gökhan, Sosa, Olcay, Demba Ba

MERSİN İDMANYURDU: Mihaylov; Serkan, Servet, Mitrovic, Vederson; Sadiku, Mehmet Taş, Murat Ceylan; Nakoulma, Welliton, Güven Varol