Spor Kartal salladı ama yıkamadı

Kartal salladı ama yıkamadı

Paylaş
Kartal salladı ama yıkamadı

UEFA Avrupa Ligi L Grubu 4. maçında Beşiktaş, deplasmanda Portekiz temsilcisi Porto ile 1-1 berabere kaldı

Beşiktaş'ın golünü 61. dakikada Nihat Kahveci atarken ev sahibi takımın golünü ise 26. dakikada penaltıdan Falcao attı. Karşılaşma sonrasında Beşiktaş L Grubu'nda 7 puanla 2. sırada yer aldı. Porto ise 10 puanla lider.

Stat: Dragao

Hakemler: Paolo Tagliavento xx, Massimiliano Grilli xx, Gianluca Cariolato xx (İtalya)

Porto: Helton xx, Fucile xx, Otamendi xx, Rolando xx, Alvaro Pereira xx, Guarin xx, Belluschi xx (Dk. 73 Souza x), Michael xx, Cristian Rodriguez xx, Hulk xx (Dk. 63 Moutinho x), Falcao xx (Dk. 79 Walter x)

Beşiktaş: Hakan xx, Hilbert xx, İbrahim Toraman xx, Ersan xxx, İbrahim Üzülmez xx, Aurelio xx, Guti xx, Ernst xx, Tabata x (Dk. 46 Holosko xx), Nihat xx (Dk. 90 artı 2 Erhan ?), Bobo xx (Dk. 83 Necip x)

Goller: Dk. 36 Falcao (Porto-penaltıdan), Dk. 62 Nihat (Beşiktaş)

Kırmızı Kartlar: Dk. 57 Cristian Rodriguez (Porto), Dk. 66 İbrahim Toraman (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Dk. 44 Hilbert, Dk. 58 İbrahim Üzülmez, Dk. 87 Ersan (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 2: Nihat’ın ara pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Bobo, ceza alanına girdiği anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak Bobo’nun geç kaldığı andaki etkisiz vuruşunda, kaleci Helton topu kontrol etti.

Dakika 5: Porto’nun sağ çaprazdan kazandığı serbest atışı kullanan Hulk, yerden sert bir vuruş yaptı, Hakan, topu kornere tokatladı.

Dakika 18: Hulk’un yerden pasında savunmanın arkasında topla buluşan Falcao, ceza alanına girdiği anda vurdu. Ancak geriden gelen Ersan’ın müdahalesiyle bu oyuncu istediği gibi vuramayınca top üstten auta gitti.

Dakika 28: İbrahim’in hatalı pasında ceza alanı içinde topu yakalayan Falcao’nun aşırtma vuruşunda, top üstten auta çıktı.

Dakika 36: Orta sahadan savunmanın arkasına atılan topa yönelen Falcao, ceza sahasında kaleci Hakan tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Falcao skoru 1-0’a getirdi.

Dakika 59: Hilbert’in sağdan ortaladığı topa Holosko bekletmeden vurdu. Top iki direğin birleştiği yerden oyun alanına döndü.

Dakika 62: Nihat, sağ çaprazdan uzak mesafeden sert ve düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek takımına beraberliği getirdi: 1-1.

Dakika 70: Bobo’nun sol çaprazdan sert şutunda, top üstten az farkla auta gitti.

Dakika 73: Hilbert’in sağdan ortasında altıpasta Holosko’nun dokunduğu top yandan auta çıktı.

Dakika 75: Orta sahaya yakın yerde topu alan Bobo, kalecinin öne çıktığı anda aşırtma bir vuruş yaptı. Üst direğe çarparak oyun alanına dönen topa kaleci Helton sahip oldu.

Dakika 79: Micael, kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleye yönelen topu Ersan çizgi üstünden çıkardı.

ÖNCE RODRIGUEZ SONRA İBRAHİM KIZARDI

Porto - Beşiktaş karşılaşmasında iki kırmızı kart çıktı. İlk olarak Porto takımında 59. dakikada Rodriguez kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Bundan 8 dakika sonra da İbrahim Toraman kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

HAKAN YENİDEN KALEDE

Bernd Schuster, bu akşamki maçta İstanbul'da olduğu gibi kalede Hakan Arıkan'a görev verdi. UEFA Avrupa Ligi'nde Porto ile İstanbul'da yapılan karşılaşmanın yanı sıra Spor Toto Süper Lig'deki Manisaspor karşısında hatalı goller yiyen Hakan, 3 maç aradan sonra kalesini Rüştü'den teslim aldı.

Porto maçının ardından ligdeki Kayserispor maçının kadrosunda yer almayan ve Mersin İdmanyurdu ile Sivasspor maçlarında yedek soyunan Hakan, diğer grup maçlarında olduğu gibi 4. karşılaşmada da sahada yer aldı.

ZAPOTOCNY YEDEK, ERSAN İLK 11'DE

Teknik direktör Schuster, bir sürprizi de savunmada yaptı ve ilk maçta yaptığı hatayla takımın 2. golü yemesine neden olan Çek oyuncu Zapotocny'yi Sivasspor mücadelesinde olduğu gibi yedek soyundurdu. Yedek Zapotocny'nin yokluğunda savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman ile birlikte genç oyuncu Ersan Gülüm görev aldı.

AURELİO İLK 11'DE

(A) Milli Takım formasıyla sakatlanan ve uzun süre takımını yalnız bırakan Mehmet Aurelio, sakatlığının geçmesinin ardından Porto maçıyla ilk 11'deki yerine döndü. Porto ile İstanbul'daki maçta ilk 11'de sahaya çıkan Necip, bu akşamki karşılaşmada yedekler arasında yer alırken, Aurelio bu oyuncunun yerine ilk 11'de forma giydi ve rakip takımın ataklarını orta sahada engellemeye çalıştı.

Tecrübeli oyuncu, Beşiktaş formasıyla son olarak Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Trabzonspor ile 3 Ekim tarihinde oynanan karşılaşmada 90 dakika oynamıştı. Beşiktaş'ta Necip, Zapotocny ve Umut'un yanı sıra İsmail, Holosko, Fatih ve Erhan yedekler arasında yer aldı.

PORTO'DA 3 DEĞİŞİKLİK

İlk maçta Beşiktaş'ı 3-1 yenen Porto'nun teknik direktörü Andre Villas Boas, Dragao Stadı'ndaki karşılaşmada ise 3 değişiklikle takımını sahaya sürdü. İstanbul'daki karşılaşmada kırmızı kart gören Maicon ve Fernando'nun yanı sıra bu akşamki karşılaşmada Joao Moutinho'nun yerine Guarin, Fucile ve Micael ilk 11'de şans buldu.

Teknik direktör Boas, hafta sonu Benfica ile yapacakları önemli maç nedeniyle Beşiktaş karşısına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkacağı yönündeki beklentilerin aksine ilk maça yakın bir kadroyu sahaya sürdü. Porto'nun ileri ucunda İstanbul'da 2 gol atan Hulk'un yanı sıra takımının diğer golünü kaydeden Falcao görev aldı.

BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR, PORTO'YU SEVİNDİRDİ

Hafta başından itibaren sakin olan Porto'ya Beşiktaşlı taraftarlar hareketlilik kazandırdı. Porto esnafının da merakla beklediği siyah-beyazlı takımın taraftarları, gün boyunca Porto sokaklarında marşlar söyleyerek maçı beklemeye başladı. Özellikle kanalın geçtiği bölgelerdeki lokantalarda gün boyunca güzel havanın keyfini çıkaran Beşiktaşlılar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Beşiktaşlı taraftarların lokantaları doldurması ve hediyelik eşya alması esnafın yüzünü güldürdü. Taraftarlar, maçın saatin yaklaşmasıyla birlikte de Dragao Stadı'na akın etti. Türkiye'nin yanı sıra özellikle Almanya, Belçika, Danimarka ve diğer çevre ülkelerden Portekiz'e akın eden 2 bine yakın taraftar, takımlarına destek verdi.

Bazı Beşiktaşlı taraftarlar ise Portoluların bulunduğu bölümlerde maçı izlemeye tercih etti. Buradaki siyah-beyazlı taraftarlar atkılarıyla ve açtıkları Türk bayrağıyla mücadelenin coşkusunu yaşadı.

SKORBOARDDA İLK MAÇIN GOLLERİ

Karşılaşma öncesi stattaki skorboarddan ilk maçın golleri gösterildi. Porto'nun Beşiktaş'ı 3-1 yendiği karşılaşmada Hulk ve Falcao'nun attığı goller taraftarlarına hatırlatıldı.

Bu arada maçın başlamasının ardından skorboard 3 dakika dondu. Ekranda iki takımın isimleri yer alırken, 3 dakikalık bir gecikmenin ardından skor ve dakika ekrana verildi.

3

Haberin Devamı