Spor Kartal tura uçtu

Kartal tura uçtu

Paylaş
Kartal tura uçtu

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu 1-1'in rövanşında İstanbul İnönü Stadı'nda Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen'in 3-0 mağlup ederek play-off turuna yükseldi

Siyah-beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 39. dakikada Quaresma, 57. dakikada Delgado ve 71. dakikada Holosko kaydetti

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 32: Kalecinin pasında kendi ceza alanı önünde topu alan Navratil topu Bobo’ya kaptırdı. Brezilyalı oyuncuyu ceza alanının hemen önünde düşüren Navratil kırmızı kart gördü. Serbest atışı kullanan Quaresma’nın şutunda kaleci yatarak topa sahip oldu.

Dakika 39: Ceza alanı önünde topu alan Quaresma, sağ ayağının dışıyla topa mükemmel vurdu, Beşiktaş formasıyla ilk golünü kaydetti: 1-0.

Dakika 41: Necip, son çizgide meşin yuvarlağı Bobo’ya bıraktı. Brezilyalı oyuncu önünü boşaltıp vurdu, kaleciden seken topu Limbersky çizgi üstünde kornere attı.

Dakika 50: Bobo’nun ceza sahası dışından sert şutunda kaleci son anda topu kornere çeldi.

Dakika 52: Quaresma’yı düşüren Limbersky, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Viktoria Plzen böylece 9 kişi kaldı.

Dakika 57: Sağ kanatta rakibinden sıyrılan Quaresma ortasını yaptı, arka direkte bomboş pozisyonda Delgado farkı 2’ye çıkardı: 2-0.

Dakika 71: Holosko ceza sahası dışından sağ ayağının içiyle topa mükemmel vurdu, skoru ilan etti: 3-0.

RAKİP 9 KİŞİ KALDI

Viktoria Plzenli oyuncu Jakub Navratil, karşılaşmanın 32. dakikasında kaleciyle karşı karşıya kalan Bobo'ya arkadan sert müdahale yapınca direkt olarak kırmızı kartı gördü.

Navratil'in takım arkadaşı Limbersky ise 20. ve 51. dakikalarda Quaresma'ya sert müdahale yaptı ve iki sart kart görerek kırmızı kartla takımını yalnız bıraktı.

QUARESMA ŞOV YAPTI

Beşiktaş'ın bu sezon Inter'den transfer ettiği Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma bu 39. dakikada attığı golden sonra 57. dakikada Delgado'nun attığı golün asistini yaptı. Limbersky'nin de oyundan atılmasına neden olan yıldız futbolcu Kartal'ı adeta tek başına sırtladı.

TORAMAN 3 HAFTA YOK

Karşılaşmanın 32. dakikasında sakatlanan İbrahim Toraman'ın ikinci yarıda oyuna devam edemeyeceği anlaşıldı ve devre arasında MR'ının çekilmesi için hastaneye gönderildi.

Yapılan ilk kontrolleri sonrası İbrahim Toraman'ın sol ayak iç yan bağlarında esneme olduğu ve 3 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Beşiktaş'ın bir diğer defans oyuncusu Sivok'un da iki gün önce sol diz yan bağları koptuğu için 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı.

2

Haberin Devamı