Spor Kartal zirveye uçtu: 5-1

Kartal zirveye uçtu: 5-1

Paylaş
Kartal zirveye uçtu: 5-1

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş, Kayseri Erciyesspor'u 5-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın gollerini Gökhan Töre (24'), Demba Ba (34' pen), olcay Şahan (45') Mustafa Pektemek (77') ve Ramon Motta (80') atarken, Kayseri Erciyesspor'un tek golünü Drenthe kaydetti. Beşiktaş bu galibiyetle puanını 54'e yükseltti ve liderliğe yükselerek rakibi Galatasaray'la puan farkını 2'ye çıkardı

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş, Kayseri Erciyesspor'u Ankara Osmanlı Stadı'nda konuk etti.

Maç öncesi Beşiktaş'ın 11'inde bulunan Serdar Kurtuluş, ayağında ağrı olduğunu hissettiği için kadrodan çıkarıldı ve yerine Ersan Gülüm 11'e dahil edildi.

Mücadeleye ev sahibi Beşiktaş etkili başladı. 10. dakikada Beşiktaş'ın kullandığı serbest vuruşta Demba Ba topa vurdu, kaleye doğru yönelen topa afsaytta bulunan Mustafa Pektemek dokundu ve gol ofsayt olduğu için iptal edildi.

Gökhan Töre'den müthiş gol

24. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Töre'nin uzaktan şutunda top Kayseri Erciyessporlu Anıl'ın da ayağına çarptı ve filelerle buluştu: 1-0

Kayseri Erciyesspor'da Cenk Ahmet, girdiği ikili mücadele sonrası yerden kalkamad ve sakatlanarak youndan çıkmak zorunda kaldı ve yerine Mandjeck oyuna girdi.

Demba Ba gol orucuna son verdi

34. dakikada Olcay Şahan yerde kaldı ve Cüneyt Çakır penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Senegalli yıldız Demba Ba meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve ligdeki 15. golüne imza attı.

Demba Ba'dan asist Olcay'dan gol


45. dakikada Gökhan Töre'nin ortasında Demba Ba, olcay Şahan'a müthiş bir pas verdi ve Olcay topu filelere göndererek skoru 3-0 yaptı. İlk yarı 3-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Drenthe'den müthiş gol

İkinci yarının hemen başında 48. dakikada Kayseri Erciyesspor serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Drenthe müthiş bir gole imza atarak skoru 3-1 yaptı. 57. dakikada Kayseri Erciyesspor, topu kaptırdı ve Siyah-Beyazlılar hızla çoğaldı. Topu alan Tolgay Arslan'ın şutu direğin üstünden dışarı çıktı. 68. dakikada Gökhan Töre'nin ortasında müsait pozisyonda Mustafa Pektemek topu ağlarla buluşturamadı ve Sİyah-beyazlılar mutlak bir golden oldu.

Mustafa Pektemek dünyaları kaçırdı sonunda attı

70. dakikada edinho'nun çaprazdan şutunda top direkten döndü ve oyun alanına grei döndü. 72. dakikada daha önce hava topunda Pedro franco ile çarpışan Necip Uysal oyundan çıktı ve yerine Kerim Frei oyuna girdi. 73. dakikada sağ kanattan yapılan ortada Mustafa Pektemek'in kafa vuruşu yandan auta gitti. 77. dakikada Ramon Motta'nın ortasında Mustafa Pektemek skoru 4-1 yaptı ve maçtaki şanssızlığını kırdı.

80. dakikada Demba Ba'nın pasında ceza sahası dışından topa sert vuran Motta'nın şutu Mehmet Akgün'e çarptı ve filelerle buluştu: 5-1

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, ouanını 54 yaparak liderliğe yükseldi.

Maçtan notlar


Spor Toto Süper Lig’de Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor’u Ankara’daki Osmanlı Stadı’nda konuk eden Beşiktaş’ta teknik direktör Slaven Bilic, takımını geçen haftaya göre 4 değişiklikle sahaya sürdü.

Teknik direktör Bilic, Tolgay Arslan, Mustafa Pektemek ve Motta’ya Kayseri ekibi önünde ilk 11’de şans verdi. Balıkesirspor maçında kırmızı kart gören ve cezası nedeniyle Medicana Sivasspor karşısında oynamayan Pedro Franco ise cezasını tamamladı ve yeniden formasına kavuştu.

Bu arada esame listesinde yer alan Serdar Kurtuluş’un yerine, ısınmadan sonra Ersan Gülüm başladı. Kurtuluş’un sol arka adalesinde çekme olduğu öğrenildi.

Beşiktaş’ta 7 eksik

Siyah-beyazlı ekipte, tedavileri devam eden Jose Sosa, Atiba Hutchinson, Alexander Milosevic, İsmail Köybaşı, Tolga Zengin, Opare ve Tomas Sivok, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşısında forma giyemedi. Sakatlığı düzelen Cenk Tosun ise yedek kulübesinde yer aldı.

Osmanlı Stadı’nda 4. maç


Beşiktaş, Ankara’daki Osmanlı Stadı’nda 4. lig maçına çıktı. Vodafone Arena’nın yapımı sürecinde iç saha maçlarını zaman zaman İstanbul dışında oynayan siyah beyazlılar, başkentte 6. haftada Medicana Sivasspor’u 3-2, 18. haftada Mersin İdmanyurdu’nu 2-1 yenmiş, 22. haftada ise Balıkesirspor ile 2-2 berabere kalmıştı.

Demba Ba Ankara’yı seviyor

Demba Ba, Beşiktaş’ın Ankara’da yaptığı 4 lig maçında da rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Senegalli futbolcu Demba Ba, Osmanlı Stadı’ndaki Sivasspor maçında 2, Mersin İdmanyurdu, Balıkesirspor ve Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanan Gençlerbirliği karşılaşmalarında birer gol attı.

Taraftarlar yalnız bırakmadı


Beşiktaş taraftarları, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşısında da takımlarını yalnız bırakmadı.

Stadın büyük bir bölümünü dolduran siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesinden başlayarak takımlarına büyük destek verdi. Zemini kontrol etmek için sahaya çıkan futbolcular, tribünlerden büyük alkış alırken, Olcay Şahan, taraftarlara "üçlü" çektirdi.

Özdilek’ten 4 değişiklik

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise bir önceki lig maçına göre kadroda 4 değişiklik yaptı.

Özdilek, ligde geçen hafta oynadıkları Gençlerbirliği maçında ilk 11’de yer alan Necati Ateş ve Sylla’yı yedek kulübesine çekerken, Mehmet Akgün ve Drenthe’ye ise ilk 11’de şans verdi.

Kayseri temsilcisinde, Caner Osmanpaşa, Boye ve sakatlığı bulunan Barış Memiş, Beşiktaş maçında kadroda yer almadı.

Haberin Devamı