Spor Kartal'a yuva müjdesi

Kartal'a yuva müjdesi

Paylaş
Kartal'a yuva müjdesi

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in yönetim kurulu aday listesinde bulunan Alaattin Aykaç, “İnönü Stadı'nın yenilenmesi projesine ağırlık vereceğiz. Hedefimiz bu stadı en kısa zamanda bitirmek” dedi

Beşiktaş’ta başkanlık için yeniden aday olan Yıldırım Demirören’in yönetim kurulu aday listesinde yer alan Alaattin Aykaç çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Palmali Holding’te Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Aykaç, seçimi kazandıkları takdirde İnönü Stadı’nın yenilenmesi projesine büyük ağırlık vereceklerini belirterek “Bugün Avrupa’da bütün büyük kulüplerin en önemli gelir kaynağı statları. Sabit gelir olmadan, taraftar desteği alamayan kulüplerin yaşayabilmeleri çok zor. İnönü Stadı’nın yenilenmesi projesine büyük ağırlık vereceğiz. Bunun için her türlü altyapıyı sunacağız. Bu stadyumu en kısa zamanda bitirmek en önemli amacımız” şeklinde konuştu.

BORÇLAR DERT DEĞİL

Başkan Demirören’in kulübe, uzun yıllar ayakta kalması ve yeni yatırımlar yapabilmesi için önemli bir destek verdiğini ifade eden Aykaç, “Bu sayede Beşiktaş Kulübü’nü banka faizleriyle borçlanmaktan, ekstra bir yük altına sokmaktan kurtardı. Borçlar bana bir rahatsızlık vermiyor. Beşiktaş’ın gücü bu borçları ödemeye yeterli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Demirören’in geçmişte bazı hatalar yaptığını, ancak hatanın çalışıldığı, iş yapıldığı için olduğunu belirten Aykaç şöyle devam etti: “İnsanlar çalışmadan hata yapmazlar. Amacımız daha profesyonel bir yapı, daha sesli bir yapı oluşturabilmek. Bütün branşlarda profesyonelleri iş başına koymak. Yönetim kurulunu da denetim anlamında kullanmak.”

Beşiktaş’ın futbol olarak getirdiği geliri, kendini döndürebilecek düzeyde olduğunu söyleyen Alaattin Aykaç, “Diğer branşlarla birlikte diğer amatör branşlara da destek vermesi gerekiyor. Yıllık bu branşlara giden 10 milyon dolarlık bir bütçe var. Bu da sponsorluk gelirleriyle desteklenmesi halinde Beşiktaş’ın futboldan kazandıkları kulübe yetecektir” dedi.

Tolga ÖZBEK