Gündem Kartal'da nefes kesen kovalamaca

Kartal'da nefes kesen kovalamaca

Paylaş
Kartal'da nefes kesen kovalamaca

Kartal'da nefes kesen kovalamaca

Kartal'da hırsızlık zanlılarıyla polis arasında nefes kesen bir kovalamaca yaşandı. Bir işyerinden hırsızlık yapmak isterken polis tarafından fark edilen üç zanlı izlerini kaybettirmek için askeri bölgeye girdi. Hırsızlık zanlılarının peşini bırakmayan polis dağ tepe ormanlık arazide hırsızları aradı. Polisin azimli çalışması sonunda sonuç verdi ve üç zanlı yaka paça göz altına alındı.

Haberin Devamı

Kartal Uğur Mumcu Mahallesinde sabah saat 06,00 sıralarında bir işyerinden hırsızlık yapıldığı ihbarını alan polis hemen olay yerine intikal etti. Polislerin geldiğini gören üç hırsızlık zanlısı yaya olarak kaçmaya başladı. Kartal-Samandıra otoyolundan karşıya geçen zanlılar polisten kurtulmak için otoyolun kenarındaki askeri bölgeye girdi. Zanlıların peşini bırakmaya niyetli olmayan polis ekipleri Askeri personelle irtibata geçip askeri bölgede hırsızların peşine düştü. Tel örgülerden içeri giren polis ekipleri oldukça geniş ve ağaçlık bir alanda üç zanlıyı aramaya başladı. Sonunda şahısların izini bulan polisle zanlılar arasında askeri bölge içinde nefes kesen bir kovalamaca başladı.

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerine Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri de destek verdi. Polis araçları engebeli arazide ilerlemekte güçlük çekerken, havadan da bir helikopter kovalamacaya eşlik etti. Yaklaşık üç saat süren kovalamacada pes etmeyen polis sonunda zanlıları Başıbüyük bölgesinde tekrar tespit etti. Zaman zaman ağaçların arasına yatarak kendilerini saklamaya çalışan üç hırsızlık zanlısı yeniden fark edilince askeri bölgeden çıkıp Başıbüyük yoluna doğru kaçmaya başladı. Polis ekipleri zanlıların kaçtığını fark edince araçlarla kaçış istikametlerini kesip üç zanlıyı kıskıvrak yakaladı. Nefes kesen kovalamaca sırasında bir polis aracının lastiği patlarken polisler büyük tehlike atlattı.

Haberin Devamı

Filmleri aratmayan kovalamacada bir polis memuru da elinden hafif şekilde yaralandı. Polis tarafından yaka paça gözaltına alınan zanlılar eller kelepçeli bir halde ekip otosuna bindirildi. Polisin zanlılara “kaç lastik çaldınızö şeklindeki sorusuna bir tanesi, suçlarını itiraf edercesine “4 lastik çaldıkö diye cevap verdi. Zanlılar “polisten neden kaçtınızö ise,“Korktukö diyerek cevap verdi. Şahısların yapılan kimlik sorgulamalarında hırsızlık suçundan sabıkalı oldukları anlaşıldı. Üç zanlı karakola götürülürken geride nefes kesen kovalamacanın görüntüleri kaldı.

Haberin Devamı

DHA