Spor Kartal'ın ne tadı var, ne tuzu

Kartal'ın ne tadı var, ne tuzu

Paylaş
Kartal'ın ne tadı var, ne tuzu

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş ile Karabükspor karşı karşıya geldi. Pozisyon kısırlığı içerisinde geçen mücadele 0-0'lık eşitlikle sona erdi

por Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş ile Kardemir Karabükspor karşı karşıya geldi.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Beşiktaş'ın cezası nedeniyle kadın ve çocukların tribünlerde olduğu maç 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

>>> KARTAL'IN KANADI KIRIK


Temposunu Beşiktaş'ın belirlediği maçta pozisyon kısırlığı dikkat çekerken karşılaşmanın akılda kalan en net gol pozisyonunu 38. dakikada Oğuzhan Özyakup değerlendiremedi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, 18 puana yükselerek iki hafta üst üste beraberlik yaşamış oldu. Kardemir Karabükspor ise puanını 10'a çıkardı.

BEŞİKTAŞ İLK KEZ KASIMPAŞA'DA

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasındaki Kardemir Karabükspor karşılaşmasıyla Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'na ilk kez ev sahibi olarak çıktı.

Siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı'nın yeniden yapımı için yıkılmasının ardından derbi karşılaşmaları hariç maçlarının oynanacağı açıklanan Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda bu sezon ilk kez Kardemir Karabükspor'u konuk etti.

Beşiktaş, bu sezon daha önce oynadığı iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapmıştı.

SİVOK 11'E DÖNDÜ

Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Çek futbolcu Tomas Sivok, 2 haftanın ardından Kardemir Karabükspor maçıyla takıma döndü.

Deneyimli futbolcu, Kardemir Karabükspor maçında sahaya ilk 11'de çıktı.

ESCUDE YOK, SERDAR KURTULUŞ YEDEK

Teknik direktör Slaven Bilic'in bu sezon ligdeki tüm maçlarda ilk 11'de sahaya sürdüğü ve 90'ar dakika forma giyen Julien Escude'yi kadroya almazken, Serdar Kurtuluş'u da ilk kez yedek soyundurdu.

BEŞİKTAŞ TOPA HAKİM

Sezona hızlı başlayan ancak son haftalarda istikrarsız bir görüntü çizen Beşiktaş, maça topu kendi kontrolünde tutarak başladı. Siyah beyazlı takım Fernandes'in yönlendirdiği ataklarla ileriye çıkmaya çalıştı.

Karabükspor ise yıldız oyuncusu LuaLua'nın geriden alıp ileriye taşıdığı toplar ve hızılı hücumlarda Beşiktaş kalesinde tehlike yaratmaya çalıştı.

OĞUZHAN İNANILMAZ KAÇIRDI!

Beşiktaş, baskısını arttırdığı dakikalarda Oğuzhan Özyakup ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

38. dakikada ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Olcay, kaleci Waterman'ın açısını kapatmasına rağmen pasını Oğuzhan'a verdi ama Oğuzhan boş kale yerine topu direğin hemen yanından dışarıya gönderdi.

Kalan dakikalarda gol olmayınca ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

BILIC'İN HAMLELERİ

İkinci yarıya Beşiktaş ilk yarıdaki gibi istekli başlasa da temposu çabuk düştü. Teknik direktör Slaven Bilic, ikinci yarıya Serdar - Veli değişikliği ile başlarken 65. dakikada Almeida - Eneramo ve 78'de Gökhan - Kerim Frei değişikliklerini yaptı.

Genellikle Karabükspor yarı alanında geçen ikinci yarıda Beşiktaş, son vuruşları yapamama sıkıntısını çekti. Ceza sahasına gelen nadir ortalar da cömertçe harcanınca maç tam anlamıyla kısır döngüye girdi.

KARTAL'IN SON ÇABALARI...

Karşılaşmada golün gecikmesiyle heyecan da arttı ancak tempo Beşiktaş'ın lehine olsa da maçta pozisyon eksikliği dikkat çekti. Kanat akınlarını ikinci yarıda daha fazla kullanmaya başlayan Beşiktaş, Almeida'nın çıkışının ardından Eneramo'yu da istediği toplarla buluşturamadı.

İkinci 45 dakikada da gol olmayınca mücadele başladığı gibi 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Haberin Devamı