Beden Sağlığı Kaş, kirpik, sakal da ektirebilirsiniz (Saç ekimi hakkında her şey)

Kaş, kirpik, sakal da ektirebilirsiniz (Saç ekimi hakkında her şey)

Paylaş
Kaş, kirpik, sakal da ektirebilirsiniz (Saç ekimi hakkında her şey)

Sadece saç değil kaş, kirpik ve sakal da ektirmeniz mümkün. İşte bütün merak edilenler...

Uzman Dr. Erkan Özgün anlattı:

Kaş ekimi hangi durumlarda yapılır?

Kaşlarda oluşan kayıplar, hem daha yaşlı bir görünüme sebep olur hem de kişinin yüz ifadesinde büyük değişimlere yol açar. Kaşlar genetik olarak seyrekse ya da zaman içinde dökülmüşse kaş ekimi yapılabilir. Kaş kaybının en önemli nedenlerinden biri bilinçsiz tedavilerdir. Daha gür çıkması için yapılan kaş dibini yakmak, birtakım bitki ya da sebzeleri sürmek hem kaşlara hem de cilde zararlar verir.

Kaş ekimi için kökler nereden alınıyor?

Saç ekiminde olduğu gibi başın arka tarafında yer alan saç kökleri kullanılır. Kaş nakliyle ekim yapılan saç kökleri genetik olarak dökülmemek üzere kodlanmış kıllar olduğu için kalıcı çözüm sağlar. Buradaki tek olumsuz nokta şu: Başın arka tarafındaki saçlar, üst saç bölgesine göre daha yavaş ama kaşlara göre hızlı büyür. Operasyondan sonra kaşın uzama hızı daha fazla olacağından makasla kısaltma süreci nispeten fazladır.

İşlem ne kadar sürer?

Kaş ekimi 1-2 saatte tamamlanır. Bölge lokal anesteziyle uyuşturulur ve hasta hiçbir ağrı hissetmez. Operasyon sonrası ilk 15 gün kabuklanma olur, 15-45 gün arası ekimi yapılan kıllar çok büyük ihtimalle dökülür. Daha sonra ikinci aydan itibaren görünür hale gelerek çıkmaya başlar.

Bıyık ve sakal ekmek de mümkün mü?

Evet. Bu işlem bölgesel kayıplarda uygulanır. Nadiren hiç sakal ya da bıyık olmadığında da yapılabilir. Operasyon süreci kişiye göre 1-6 saat arasında değişebilir. Hareketli bölüme ekim yapılması sebebiyle ilk 1 hafta ağız hareketlerinde kontrollü olmak çok önemlidir.

Kirpik ekilebiliyor mu?

Çok ince ekipman kullanılarak yapılabiliyor. Kaş, sakal ve bıyık ekiminde olduğu gibi FUE yöntemi kullanılıyor. Bu işlemde saçın arka kısmındaki bölgeden tekli kökler seçiliyor ve kirpik ekimi yapılıyor. İyileşme süreci 3 gün ile 1 hafta arasında değişiyor. Diğer ekimlere nazaran çok kısa bir sürede kalıcı hale geliyor.

TEPENİNİZİN AÇILMASINI BEKLEMEYİN

Saç ekimiyle ilgili yanlış bilgilerin başında ‘Saçlarım biraz daha dökülsün, ondan sonra ekim yaptırırım’ düşüncesi gelir. Tamamen kaybın beklenmesi saç kaybı olan bölgenin çok geniş olmasına yol açabilir. Bu durumda başın arka tarafından alınan saçlar, kel bölgeyi tamamen kapatmaya yetmeyebilir. Oysa günümüzde mevcut saçı koruyabilecek, dökülmeyi azaltabilecek hatta durdurabilecek saç mezoterapi yöntemleri var. Doğru yaklaşım şu: Saç kaybı sizi rahatsız etmeye başladığında ekim yaptırın. Ardından da mevcut saçlarınızı korumak amacıyla saç mezoterapisine başvurun. Bir de uyarı: Kaş, saç, sakal ya da kirpik fark etmez, hangi bölgeye ekim yapılacaksa işlemin ameliyathanede, hekim kontrolünde yapılması gerekir.

YARIN: FUE ve FUT arasındaki farklar

Haberin Devamı