Gündem Kasadan 'servet' çaldılar

Kasadan 'servet' çaldılar

Paylaş
Kasadan 'servet' çaldılar

Misafirliğe giden çiftin evindeki kasadan 210 Cumhuriyet altını, 35 bilezik ve bir külçe altın çalındı

Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde eşiyle misafirliğe giden kişinin evine giren hırsızlar, matkapla açtıkları çelik kasadaki 210 adet cumhuriyet altını, 35 adet bilezik, 1 kilogramlık külçe altın ve altın kaplama saati alarak kayıplara karıştı.

ÇELİK KASAYA MATKAP

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Sofular beldesinde Hikmet Acar’a (60) ait eve giren kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler, evdeki çelik kasayı matkapla açarak içindeki altınları aldı. Akşam saatlerinde eşiyle Aksaray’a bir akrabalarına ziyarete gittiği öğrenilen Hikmet Acar, sabah saatlerinde evine döndüğünde çelik kasanın açıldığını, içindeki altınların da çalındığını fark ederek durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, evde parmak izi araştırması yaptı.

210 CUMHURİYET ALTINI, 35 BİLEZİK, 1 KÜLÇE

Hırsızların eve pencereden girdiğini tahmin ettiğini ifade eden ev sahibi Acar, çelik kasa içindeki yaklaşık 350 bin lira değerindeki 210 adet cumhuriyet altını, 35 adet bilezik, 1 kilogramlık külçe altın, altın kaplama kol saati ve masa üzerindeki bilgisayarının çalındığını belirtti. Acar’ın, daha önce yurt dışında bir süre çalıştığı, Türkiye’ye döndükten sonra da toptan hurda malzemeleri alım ve satım işiyle uğraştığı öğrenildi.

AA