Ekonomi Kasaplar utanç içinde

Kasaplar utanç içinde

Paylaş
Kasaplar utanç içinde

Kasaplar, kırmızı etin kilo fiyatının 35 liraya kadar yükselmesi nedeniyle, insanların yüzüne bakmaya utandıklarını söyledi

Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf Sanatkarları Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, “Asgari ücretli işçimiz, memurumuz ve vatandaşlarımızdan bu kadar pahalıya et sattığımız için özür diliyorum. Aslında bu özrü hükümetin dilemesi gerekirdi” dedi.

Osman Yardımcı, üç- beş kişiyi zengin etmek için başlatılan süt tozu ithalatı, yem fiyatlarındaki artış ve sadece 21 ilde uygulanan teşvik gibi yanlış politikalar nedeniyle Türkiye'de hayvancılığın bitirildiğini ileri sürdü.

Son günlerde büyük marketlerde kırmızı etin kilosunun 35 liraya yükselmesine karşın, kasaplarda 25 lira olduğunu belirten Yardımcı, “Fiyat karmaşası çıkartılarak yine birilerinin çıkarına hareket ediliyor. 15.5 liraya kesim yapılıyor ve etin dükkana girişi de 22 liradır. Hayvancılık teşviği Antalya'da, Burdur'da, İstanbul'da, Ankara'da da uygulanmalıdır. 81 ilin 81'ine bu teşvik verilmelidir” dedi.

"DÜNYANIN EN PAHALI ETİ TÜRKİYE'DE"

Dünyada en pahalı etin Türkiye'de satıldığını öne süren Osman Yardımcı, “Meralar açılmalı, çobanlık desteklenmelidir. Bugün çobanlık bitme noktasında, çünkü sosyal hakları yok ve devlet çobanlık için sosyal hak noktasında destek vermelidir. Ayrıca, et ve süt besicilikleri birbirinden ayrıştırılmalıdır” diye konuştu.

UCUZ ET UYARISI

Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf Sanatkarları Federasyonu Başkan Osman Yardımcı, tüketicileri, ucuza satılan et ve et ürünleri konusunda da uyardı.

Piyasada, 3.5 liraya 50 köfte, 2 liraya ekmek arası döner veya köfte, 2 liraya sucuk satıldığını belirten Yardımcı, “Bu fiyatlara gerçek et ürünlerinin satışı imkansız. 3.5 liraya satılan 50 köftede bir gram et yok ve GDO'lu soya var.

Tamamen sağlıksız ürünler kullanılarak yapılan bu tür ucuz et ürünleri, çocuklarımızın hormonları için de çok sağlıksız. Avrupa'daki profesörlerin araştırmalarına göre çocuklarda erkeklik ve kadınlık hormonlarını bozuyor” diye konuştu.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA (DHA)

Haberin Devamı