Gündem "Kasklı saldırgan" yalan çıktı

"Kasklı saldırgan" yalan çıktı

Paylaş
"Kasklı saldırgan" yalan çıktı

'Kasklı saldırgan' yalanı sorguda ortaya çıktı

Konya'da dün motosikletli ve kasklı bir saldırgan tarafından evinin yanındaki kömürlüğün önünde oturduğu sırada telle boğulmaya çalışıldığını iddia eden 30 yaşındaki Vahide Kaval'ın, telle intihar etmek istediği ardından pişman olunca da yalan söylediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 15.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Uzunharmanlar Mahallesi Uluğalakova Caddesi'ndeki tek katlı müstakil evin önünde meydana geldi. 2 çocuk annesi Vahide Kaval, eşini telefonla arayarak, evinin yanında bulunan kömürlüğün önünde oturduğu sırada arkasından sessizce yaklaşan kasklı ve uzun boylu bir saldırgan tarafından telle boğulmak istendiğini, attığı çığlıklar üzerine paniğe kapılan saldırganın motosikletiyle kaçdığını, kendisininde olaydan sonra bayıldığını öne sürdü. Olay yerine gelen polis, yaptığı incelemenin ardından Vahide Kaval ve eşi Mustafa Kaval'ı ifadelerini almak üzere Asayiş Şubesi'ne götürdü.

Vahide Kaval, polise verdiği ifade sırasında gerçeği itiraf etti. Eşine yalan söylediğini anlatan Vahide Kaval, “9 yaşında Muhammed Ali ile 13 yaşında Rahime adlı iki çocuğum var. Muhammed epilepsi hastası. Bu yüzden onu sürekli Ankara'ya tedaviye götürüyorum. Kocam Mustafa Kaval, Kozağaç Piknik Alanı’nda güvenlik görevlisi. Sürekli gece çalışıyor. İşten geldiğinde de yorgun olduğundan dolayı benimle hiç ilgilenmiyor. Evimiz mahalledeki diğer evlere çok uzak. Komşumuz da yok. Bu sebeplerden dolayı çok sıkılıyordum. İlgi görmüyorum. Bunalıma girdim ve dün intihar amaçlı kömürlüğe gittim. Kömürlükteki tahtaların benim ağırlımı kaldıramayacağını düşündüm ve bahçedeki kayısı ağacına bağlı teli alarak boğazıma bağlayıp kendimi boğmaya çalıştım. Başaramayınca da boynumdaki tel izlerini kocama anlatamayacağımdan dolayı kendisini arayıp kasklı bir saldırganın arkamdan sessiz bir şekilde yaklaşarak beni telle boğmaya çalıştığı yalanını söyledim” dedi. Vahide Kaval, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

İhsan YALÇIN/KONYA, (DHA)