Gündem Kasklı sapığı yakalayan ekip

Kasklı sapığı yakalayan ekip

Paylaş
Kasklı sapığı yakalayan ekip

Seri katil Hamdi Ayri'yi yakalayan özel ekipte aralarında 10 çocuğa tecavüz eden 'kasklı sapık' tenor Şahin Öğüt'ü yakalayan başarılı polisler de var

İzmir’de 2’si kadın 1’i transseksüel 3 kişiyi birer gün arayla başlarına tek kurşun sıkarak öldüren ve çantalarını gasp eden seri katil Hamdi Ayri’yi (27), İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı özel ekip iki gün önce Bodrum’da yakalayıp İzmir’e getirmişti.

İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ın kurduğu özel ekipte, daha önce önemli cinayetleri çözen ve operasyonlara imza atan seçilmiş polislerin olduğu öğrenildi.

PARSADAN KAÇAMAMIŞTI

Ekibin başındaki Asayiş Şube Müdürü Şerafettin Aslan, İzmir’de 2007-2009 yılları arasında işlenen tüm faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasında önemli çalışmalar yaptı.

Şerafettin Aslan’ın çözdüğü cinayetlerin en önemlilerinden biri 25 Ağustos 2006’da diş hekimi Zekiye Gökşin’i muayenehanesinde ellerini bağlayıp boğarak öldürülen Alpaslan Efe’nin yakalanması oldu.

Özel ekipteki Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Derya Kılıç, 1990’ların başında İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve kamuoyunda ‘Avcı’ olarak bilinen timde görevliydi.

‘Avcı’ timi, ‘örtülü ödenek skandalı’ ile tanınan ve dönemin Başbakan’ı Tansu Çiller’i 5.5 milyar TL dolandıran Selçuk Parsadan’ı yakalamış ve Söylemezler Çetesi’ni çökertmişti. Selçuk Parsadan 2006’da ölmüştü.

TECAVÜZE KELEPÇE

Halen İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri olan Emniyet Amiri Levent Binici de ekipteki önemli isimlerden biri.

Levent Binici, 2008’de Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaparken 18 yaşından küçük 10 kız çocuğuna tecavüz eden ve motosiklet kaskı taktığı için “kasklı sapık” olarak bilinen devlet sanatçısı tenor Şahin Öğüt’ü (33) yakaladı.

Ekipte yer alan huzur timleri amiri Serkan Ergüzel de İzmir’de birçok önemli suçlunun yakalanmasını sağladı.

AA

2