Spor Katar'da şampiyon Safarova

Katar'da şampiyon Safarova

Paylaş
Katar'da şampiyon Safarova

Turnuvanın finalinde Çek raket Safarova, Belaruslu Azarenka'yı 2-0 yenerek şampiyon oldu.

Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) Dünya Turu kapsamında Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Total Açık Tenis Turnuvası’nın finalinde Çek Cumhuriyeti’nden Lucie Safarova, Belaruslu Victoria Azarenka’yı 2-0 yenerek şampiyon oldu.

Art arda yaşadığı sakatlıklar sonrası dünya sıralamasında gerileyen ve "wild card" alarak katıldığı turnuvada finale kadar yükselen Belaruslu raket Azarenka, maça iyi başlayamadı ve ilk seti 6-4 kaybetti. Maç içinde 7 "ace" vuruşu yapan Çek sporcu Safarova, ikinci seti de rahat bir şekilde 6-3 kazanarak 2-0’lık skorla turnuvanın şampiyonu oldu. Uluslararası Halifa Tenis ve Squash Kompleksi’nde düzenlenen toplam 731 bin dolar ödüllü turnuvanın şampiyonu Safarova, 124 bin dolar para ödülü ve 470 sıralama puanı kazandı. Safarova, kariyerinde 5 şampiyonluğa sahip olmasına rağmen para ödülü ve sıralama puanı olarak kariyerinin en büyük kupasını Doha’da kaldırmış oldu. Finalist Azarenka ise 66 bin dolar para ödülü ve 305 sıralama puanını elde etti.

Safarova’ya kupasını Katar Tenis Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Paris Saint-Germain Kulübü Başkanı Nasser Al Khelaifi verdi. Kupa töreninin ardından havai fişek gösterisi düzenlendi. Öte yandan, turnuvanın çiftler finalinde ise ABD’li raketler Raquel Kops-Jones ve Abigail Spears ikilisi, Taipeili Su-Wei Hsieh ve Hindistanlı Sania Mirza ikilisini 6-4’lük setlerle 2-0 yenerek kupayı kaldırdı.

Haberin Devamı