Gündem Katil, Akyazı'daki katliamı itiraf etti

Katil, Akyazı'daki katliamı itiraf etti

Paylaş
Katil, Akyazı'daki katliamı itiraf etti

Miras paylaşımı nedeniyle tartıştığı kardeşini, yengesini ve iki yeğenini öldüren Yakup Yıldız, vahşeti itiraf etti

Sakarya’nın Akyazı İlçesi'nde, Hollanda’dan gelip miras yüzünden tartıştığı kardeşi Erol Yıldız'ı (47), eşi Hanife Yıldız (42), kızları engelli Özlem (18) ve Elif’i (12) kurşun yağmuruna tutarak öldürdüğü iddiasıyla yakalanan Yakup Yıldız’ın (49) eve çantasında içi benzin dolu pet şişe ile geldiği ortaya çıktı. Çalıştığı Hollanda'ya gitmek için İstanbul'daki Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçağa binmek üzereyken yakalanan Yakup Yıldız, bugün Akyazı Adliyesi’ne sevkedilirken gazetecilerin katliamı neden yaptığı sorularına “Konuşmaya gerek yok” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Akyazı İlçesi'nin Batakköy Mahallesi'nde evlerinde kardeşi Erol Yıldız, yengesi Hanife ile yeğenleri Özlem ve Elif’i öldürdüğü iddia edilen Yakup Yıldız, cinayetlerden sonra önce Kocaeli’nin Derince İlçesi’nde kendisine ait ve kimsenin oturmadığı evine gitti. Burada katliamda kullandığı tabancasını temizleyip kutusuna koyduktan sonra yurt dışına kaçmak için Sabiha Gökçan Havalimanı’na giden Yakup Yıldız, burada yakalandıktan sonra getirildiği Adapazarı’nda sorgulandı.

TÜYLER ÜRPERTEN İFADE

Hollanda'da çalışan Yakup Yıldız, kardeşiyle sorunlarını halletmek üzere 4 Aralık'ta Türkiye'ye geldiğini söyledi. Yakup Yıldız, babası Ali'nin 1993 yılında vefat ettiğini, miras kalan Akyazı'daki 4 katlı ev ile Hanyatak Köyü'ndeki fındıklık ve tarla toplam 50 dönüm arazinin paylaşımında kardeşi Erol'la sorunlarını olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Kardeşiyle görüşmelerinden sonuç alamayınca cinayet günü Derince'deki evinden 9 mm çapında makaralı tabir edilen tabancasını alıp, İzmit'teki bir akaryakıt istasyonundan benzin koydurduğu pet şişeyi çantasına gizleyen Yakup Yıldız, kardeşi Erol'u telefonla arayıp görüşmek istediğini söylediğini belirtti. Erol Yıldız'ın da, “Şimdi camideyim, akşam eve gel görüşelim” dediğini anlatan Yakup olay gecesini şöyle anlattı:

“Saat 20.00 sıralarında Erol'un evine geldim. Salonda otururken Erol'a ‘Ev ve fındıklıkla ilgili mirasta benim de hakkım var. Babamdan kalma ve istiyorum’ dedim. Miras payı olarak 7 bin Euroda anlaştık. Bunun için senet imzaladık. Ancak fındıklık konusunda tartıştık. Bana ağır konuştu. Birbirimizi ittik. Ben de silahımı çektim ve ateş ettim. Önce Erol'u, sonra karısını, sonra da yan odada bulunan çocuklarını öldürdüm. Çanta içerisinde getirdiğim içi benzin dolu pet şişeyle yukarı çıktım. Benzini döküp evi ateşe verip ayrıldım. Hollanda'daki eşimi arayıp olanları anlattım ve dönüş biletini halletmesini istedim. Derince'deki evime geldim. Burada silahı temizledikten sonra da Hollanda'ya gitmek üzere havaalanına geldiğimde polisler beni yakaladı. Bu işi bir şekilde halledecektik. Böyle oldu.”

Haberin Devamı

YENGESİNE 11 KURŞUN SIKTI

Katliamda yaşamını yitiren Erol Yıldız, eşi ve çocuklarının dün İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen cesetlerin otopsi sonuçları da belli oldu.
Cesetlerde 25 kurşun sattanırken Yakup Yıldız’ın yengesi Hanife'ye 11, kardeşi Erol'a 6 ve yeğenlerine de 4'er kurşun sıktığı ortaya çıktı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Sakarya Valisi Mustafa Büyük de yaptığı açıklamada katliamdan sonra şüphelinin kısa sürede yakalandığını söyledi.
Cinayet ihbarının saat 09.00'da yapıldığını, şüphelinin de saat 10.01'de Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pasaport kontrolünde çıktığını belirten Vali Büyük, “En kısa süre içinde uçağa binmeden önce şüphelinin yakalanması gerçekleştirildi. Olay yeri incelemeleri ve teknik incelemelerin ne kadar önemli olduğu da burada ortaya çıkıyor. Olayı aydınlatmak ve zanlıları yakalamak öncelikli görevimiz. Bunu en hızlı şekilde güvenlik görevlilerimiz gerçekleştirmiş durumda” dedi.

ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Yakup Yıldız ifadelerinin tamamlanmasının ardından Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nden alınarak Akyazı İlçe Adliyesi’ne getirildi. Burada da soğukkanlı görünen Yakup Yıldız basın mensuplarının ‘Katliamı neden yaptığınız? Bir birşeyler söyleyecek misiniz’ sorusuna “Konuşmaya gerek yok” cevabını verdi. Yakup Yıldız’ın Akyazı Adliyesi’ndeki sorgusu devam ediyor.
Saldırı kurbanlarının cenazeleri ise hala İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda. Cenazelerin Akyazı’nda toprağa verileceği bildirildi.

Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER- Alaatin ONUR/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

Haberin Devamı