Gündem Katil cinayetleri oğluna anlattı

Katil cinayetleri oğluna anlattı

Paylaş
Katil cinayetleri oğluna anlattı

Caddebostan'daki Balıkadamlar Kulübü'nde yapılan apartman toplantısını basıp üç kişiyi öldüren Kemal Akın, oğluna 3 sayfalık mektup yazmış

İstanbul Erenköy’de Unan Apartmanı’nın sakinleri geçen 4 Temmuz’da Caddebostan’daki Balıkadamlar Kulübü’nde yönetim toplantısı için bir araya gelmişti. Apartmanda 12 yıl yöneticilik yapmış olan ve geçen yıl görevden el çektirilen Kemal Akın (61) toplantıyı basmıştı.

Kemal Akın, apartman yöneticisi Yıldırım Sunder (60) ve eşi Nesteren Sunder’i (56) tabancayla öldürmüştü. Kemal Akın’ın tabancası tutukluk yapınca birçok kişi ölümden dönmüştü. Kemal Akın, kendisine müdahale eden iki dalgıç eğitmenini de bıçakla yaralamıştı.

VATANDAŞ İHBAR ETMİŞTİ


Yaralı dalgıç eğitmeni Erhan Eraslan ise 6 Temmuz’da hastanede ölmüştü. Daha önce de bir apartman sakinini otomobiliyle ezmeye kalkıştığı için 2 yıl hapis yatan Kemal Akın yakalanamadığı için Unan Apartmanı sakinleri korku içindeydi. Bazıları taşınmıştı.

14 Temmuz akşamı ‘155 Polis İmdat’ı arayan bir vatandaş, Kemal Akın’ın Kozyatağı’nda Bayer Caddesi Gürsoylu Sokak’ta park halindeki sahte plaka bulunan bir otomobilin içinde oturduğunu ihbar etmişti. Kemal Akın yakalanmıştı.

12 DAİRE DE EŞİNE KALDI

Edinilen bilgiye göre; 1978’de Ayşe Akın ile evlenen Kemal Akın, o yıllarda organizasyon şirketi sahibiymiş. Kemal Akın eşine ait arsayı müteahhite vererek karşılığında 12 daire almış. Bu arsaya Unan Apartmanı’nı yaptırmış.

Kemal Akın, elektrik parasını ödemediği için otomobiliyle çarptığı apartman sakinini yaraladığı için 2 yıl hapis yatmış. Hapisten çıktıktan sonra da eşiyle arası bozulmuş. Çift, boşanmış. 12 daire de Ayşe Akın’a kalmış.

‘BOŞANINCA PARASIZ KALDIM’

İfadesinde boşandıktan sonra elinde hiçbir daire kalmadığı için parasızlık çektiğini anlatan Kemal Akın şu iddialarda bulundu:

“Bütün apartman sakinlerinin rızasını alıp apartmanın üstüne yaptırdığım çekme katta yaşamaya başlamıştım. Daire sahipleri değiştikçe herkes bana karşı oldu.

Beni oturduğum evden de atmaya çalışıyorlardı. Borçlarımdan dolayı otomobilime haciz geldi. Bu nedenle otomobili otoparkta saklıyordum.”

‘TOPLANTIDA ÜZERİME YÜRÜDÜLER’

“Apartman toplantısı olacağını bir gün önce asansörde tesadüfen öğrendim. Toplantıya Norveç’te yaşayan uçak mühendisi oğlum Mert’in geleceğini düşünerek, onu görürüm ümidiyle gittim.

Evlat hasreti çekiyordum. Beni görünce hepsi birden ayağa kalktılar. Üzerime yürüdüler. Kendimi korumak için silahımı çektim. Sonra kendimi kaybettim.

Kaçtım. 10 gün otomobilin içinde yaşadım. Anadolu yakasında dolaşıyor, gözden uzak olan yerlere otomobilimi park ederek geceliyordum. Tuvalet için camileri kullanıyordum.

Polisten kaçarken sadece domates-ekmek yedim. Gazete okudum. Radyo dinledim. Kendimle ilgili bir habere rastlamadım. Eğer yakalanmasaydım hafta sonu gelip teslim olacaktım.”

BEDAVA BEKÇİLİK YAPMIŞ!

Polis, Kemal Akın’ın 10 gün boyunca saklandığı otomobilde yaptığı aramada bir bıçak ve oğlu Mert’e yazdığı 3 sayfalık mektup buldu. “Sevgili Oğlum” diye başlayan bu mektupta Kemal Akın apartmanla ilgili başından geçenleri anlattı.

Komşularının kendisini katil olmak zorunda bıraktığını yazan Kemal Akın, haksızlıklara uğradığını da ileri sürdü. Mektup incelenmek üzere kriminal polis laboratuvarına gönderildi.

Kadıköy 4. Sulh Ceza’da dün hakim karşısına çıkan ve üç kişiyi öldürmekten tutuklanan Kemal Akın, Maltepe Cezaevi’ne götürülürken şöyle bağırdı: “Akıllıyı deli yerine koydular. Ben o apartmana bedava bekçilik yaptım.”

3