Türkiye (Son Dakika) Katil kocaya jet müebbet!

Katil kocaya jet müebbet!

Paylaş
Katil kocaya jet müebbet!

Adana'da nikahsız eşi 38 yaşındaki Hülya Işık'ı av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 42 yaşındaki Hacı Demirtaş, tek celsede ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

İstanbul’dan bir yıl önce döndüğü Adana Yüreğir'de Kadıköy köyünde oturmaya başlayan Hacı Demirtaş, geçen Ocak ayında komşu köyde görüp beğendiği Hülya Işık’ı istetti. Sonra da resmi nikahsız olarak köy meydanında yöresel geleneklere göre düğün yapıp, evlendi. Demirtaş, iddiaya göre bir süre sonra Işık’a şiddet uygulamaya başlayınca araları bozuldu.

Haberin Devamı

UZAKLAŞTIRMA ALMIŞ

18 Haziran’da yediği dayakla hastanelik olan Işık, Kadıköy Köyü’nde oturan annesi Havva’nın evine sığındı. Peşini bırakmayan eşinin telefonla yaptığı tehditlerden korkan Işık, "Ayrı yaşadığım nikahsız eşim tarafından ölümle tehdit ediliyorum" diyerek şikayette bulunup, koruma başvurusunda bulundu. Işık’ın şikayeti üzerine Demirtaş’a 2 ay süreyle ’evden uzaklaştırma cezası’ verilirken ’yaralama’ ve ’tehdit’ suçlarından 2 ayrı dava açıldı.

EVİ GÖZETLEMİŞ

Davaların görülmesine başlanmadan Demirtaş, 28 Eylül’de evden uzaklaştırma cezasının süresi de dolduğu için kayınvalidesinin evinin kapısına dayanıp nikahsız eşi Işık’a "Yeniden birlikte yaşayalım" teklifinde bulundu. Ancak Işık, bunu kabul etmedi. Aralarında çıkan tartışmanın ardından Işık, jandarmaya haber verirken Demirtaş da ölüm tehdidinde bulunarak evden uzaklaştı.

Haberin Devamı

GÖĞSÜNDEN VURDU

Geceyi eşinin kaldığı evin karşısındaki narenciye bahçesinde geçiren Demirtaş, ertesi gün, koruma talebinde bulunmak için karakola gitmek üzere evden çıkan Işık’ı yaklaşık 17 metre mesafeden av tüfeğiyle bir kez ateş ederek göğsünden vurup öldürdü. Cinayetin ardından portakal bahçesine kaçarak izini kaybettiren Demirtaş, Karaahmetli Köyü’nde bir arkadaşının evinde mutfak tezgahının altında yakalanıp, tutuklandı.

’PİŞMANIM’

Sanık Demirtaş hakkında ’tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ilk duruşmaya çıkan tutuklu sanık Demirtaş, "Beni aldattı, namusumu kirletti. Evlendiğimizde de kız değildi. Bunların araştırılmasını istiyorum. Beni aldattığı için öldürdüm. Pişmanım" dedi.

'KONUŞMAK İÇİN GİTTİM'

Demirtaş olay günüyle ilgili olarak "Ben konuşmak için gittim. Beni görünce çığlık atarak, içeri girdi. Jandarmayı aradı. Sonra ben narenciye bahçesinde bekledim. Av tüfeğini köpeklerden korktuğum için yanıma almıştım. Ertesi gün evden tanımadığım bir erkek çıktı. Beni aldattığını düşündüm. Dışarı çıkınca konuşmak istedim. Yine çığlık attı" dedi.

Haberin Devamı

’YALAN SÖYLÜYOR’

Ölen Işık’ın annesi Hava Işık da "Sanık yalan söylüyor. Kızım ölüm korkusundan kaçıp, benim yanıma sığındı. Saklandığı bahçeden habersizce, kalleşçe kızımı vurdu. Şikayetçiyim" dedi. Tanık olarak dinlenen Işık’ın teyzesinin kocası Esat Mahmut Atak da "Hülya telefonla beni aradı. ’Enişte ben jandarma karakoluna gidiyorum. Uzaklaştırma cezası talep edeceğim. Sen de karakola uğra ifade ver’ dedi. Sonra bir anda telefon kesildi. O anda vurulmuş" dedi.

İNDİRİM UYGULANMADI

Mahkeme heyeti, Hacı Demirtaş’ı ömür boyu hapse çarptırdı. Sanığın cinayetten önce de eşine karşı ’yaralama, hakaret ve tehdit’ suçlarını işlediği için cezasında indirim yapılmadı. Cezası yüzüne söylenen Demirtaş, sessiz kaldı.

DHA