Türkiye (Son Dakika) 'Katil oğul Kenan' yakalandı!

'Katil oğul Kenan' yakalandı!

Paylaş
'Katil oğul Kenan' yakalandı!

9 yıldır karısı, 6 yıldır da anne-babası kayıp olan Kenan Öner İstanbul'da yakalandı. Sorgusunda “Bahçeyi mi kazdınız” deyince polis, ailenin İznik'teki evine gitti ve bahçede yapılan kazılarda iki kafatası çıktı

Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, evrakta sahtecilik suçundan aldığı 3 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanınca Kenan Öner’i (56) İstanbul’da Bayrampaşa’da yakaladı. Bu operasyonun bir ayağı daha vardı. Kenan Öner’in Bursa İznik’te yaşayan emlak zengini anne ve babası 6 yıldır kayıptı.

Haberin Devamı

'BAHÇEYİ Mİ KAZDINIZ'

Öner’in ağzından laf alabilmek için polis, anne ve babasının cesetlerinin bulunduğunu söyledi. Öner’in “Evin bahçesini mi kazdınız” deyince polis, şüphelinin İstanbul’daki evinde arama yaptı, anne ve babasına ait evrak buldu.

YAN YANA GÖMÜLMÜŞ

Ardından polis kayıp çiftin İznik Atatürk caddesindeki evinin bahçesinde iş makinesiyle kazı yaptı. Bu kez kazı, fosseptik kuyusunun yanındaki binanın duvarına doğru, derin gerçekleşti ve yan yana gömülmüş iki kişiye ait kafatasları ile kemikler bulundu. Öner sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

BİR CİNAYET ÜÇ KAYIP

1988: Eski THKP/C üyesi Kenan Öner, 12 Eylül’den sonra Fransa’ya gitti. Orada Mehmet Yılmaz’ı başından vurup yaktı. Interpol hakkında kırmızı bülten çıkardı.

Haberin Devamı

1990: Kenan Öner, bir şirkette yönetici Canan Aydın’la evlendi. Aynı yıl oğulları A.Ö. doğdu.

1998: Öner, İstanbul’da yakalandı, müebbet hapse mahkûm oldu.

Ağustos 2004: Öner, şartlı tahliyeden yararlanarak hapisten çıktı.

Mart 2005: İstanbul’daki evine döndü, daha sonra “Tatile götürüyorum” dediği eşi Canan ortadan kayboldu.

Mart- Nisan 2008: Yatalak babası Ahmet Refik ve annesi Emine Öner’in evine yerleşti. Bir ay sonra anne-babası ortadan kayboldu.

2013: Oğlu A.Ö. annesi, dedesi ve babaannesini babasının öldürdüğünü iddia ederek ihbarda bulundu.

İznik’in vergi rekortmenleriydi

Ahmet Refik Fidan (86) ve eşi Emine Fidan (80) İznik’in en varlıklı ailelerindendi. 16 daire ve 8 işyeri sahibi olan ve bankalarda yüklü miktarda parası bulunan Fidan, İznik’in vergi rekortmenleri listesine giriyordu. Sürekli ağabeyini ve ablasını suçlayan Kenan Öner, anne ve babasını bulanlara 200 bin TL ödül vaat etmişti.

DHA