Gündem Katil, sergilediği vahşeti görmek istememiş

Katil, sergilediği vahşeti görmek istememiş

Paylaş
Katil, sergilediği vahşeti görmek istememiş

İsmet ve Kazım Taşmaz çiftinin katillerinin, cesetlerin yüzünü kazak ve bezle kapatmasının, gerçekleştirdikleri vahşeti görmek istemediğini ortaya koyduğu değerlendirildi

Geçen 14 Ekim'de meydana gelen olay, babası Kazım Taşmaz ve annesi İsmet Taşmaz'dan haber alamayan Alev Dinç'in, 1186/8 sokak 2 numaradaki evlerine gidip kapıyı kırarak içeriye girmesiyle ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Eve girdikleri anda anne ve babasının cesetlerini gören Alev Dinç'in çığlıklarına koşan komşularının ihbarıyla, gelen polis ekiplerinin arıştırmasında, 79 yaşındaki Kazım Taşmaz ile 69 yaşındaki İsmet Taşmaz'ın, başlarına baston ve sandalyeyle vurularak öldürüldüğü belirlenmişti.

Evlerini koruması için besledikleri köpeği olaydan kısa süre önce başka bir aileye verdikleri belirlenen Taşmaz çiftinin evindeki bazı eşya da kırılmıştı. Olayın üzerinden yaklaşık 1.5 ay geçmesine katuller yakalanamazken, polis İsmet ve Kazım Taşmaz cinayetiyle ilgili bir değerlendirme yaptı.

Katillerin cinayeti işledikten sonra ölen karı- kocanın kanlı yüzlerini kazakla ve bezle kapatması, işledikleri vahşeti görmek istemedikleri ve vicdan azabı çektikleri şeklinde yorumlandı. Polis, her yerde aranan katillerin yakalanmasında bu ayrıntıyı da dikkate alarak çalışmasını yönlendiriyor.

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)