Gündem Katil, vicdanından kaçamadı

Katil, vicdanından kaçamadı

Paylaş
Katil, vicdanından kaçamadı

9 yıl önce cinayet işledi, vicdan azabından teslim oldu

Kırklareli’nde 9 yıl önce, çalıştıkları bara müşteri olarak gelen Astsubay Mustafa Ciğer’i, çıkan tartışma sonrası bıçaklayarak öldürdükten sonra, cesedini parçalara ayırıp ormanlık alana atan iki kişiden 28 yaşındaki Özgür Dinç, olaydan 9 yıl sonra polise gelerek vicdan azabı çektiğini belirtip teslim oldu. Özgür Dinç tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı’nda Astsubay olarak görev yapan ve olay günü 29 yaşında olan evli Mustafa Ciğer, 2001 yılı aralık ayında gece saatlerinde, Karacaibrahim Mahallesi Barlar Sokak'ta bulunan bir bara geldi ve burada içki içmek istediğini söyledi. Bar işletmecisi Turgay Kolcan ile arkadaşı Özgür Dinç, barı kapatacaklarını belirterek Ciğer’e içki vermedi. Bu yüzden çıktığı belirtilen kavgada iddiaya göre Turgay Kolcan ve Özgür Dinç, Mustafa Ciğer’i defalarca bıçaklayarak öldürdü. Öldürdükleri şahsın cüzdanındaki kimliğinde jandarma astsubay olduğu gören Kolcan ve Dinç paniğe kapıldı. Bunun üzerine iki arkadaş Ciğer’in cesedini bir otomobilin bagajına koydu. Özgür Dinç bardaki kanları temizlerken, Turgay Kolcan da cesetle birlikte Bulgaristan sınırında bulunan Dereköy’deki ormanlık alanına geldi ve cesedi balta ile parçalara ayırdıktan sonra farklı yerlere atıp kaçtı.

Haberin Devamı

DİĞER ŞÜPHELİ, EVİNİ YAKIP ÖLDÜ

Mustafa Ciğer’in Mersin’de yaşayan babası İsmail Ciğer ise oğlunun kayıp olduğunu belirterek defalarca başvuruda bulundu. Ancak Ciğer'in izine rastlanmadı. Olaydan sonra barı işletmeye devam eden Kolcan, 2006 yılında girdiği bunalım sonrası evine benzin döküp ateşe verdi annesi ile birlikte yanarak öldü.

Olaydan sonra Kırklareli’nde yaşamayı sürdüren işsiz Özgür Dinç, önceki gün Hayrettin Yesin Polis Merkezi geldi ve vicdan azabı çekiğini belirterek cinayeti anlattı. Olayın ardından savcıya haber verildi. İfadesi alınan Dinç daha sonra olayın gerçekleştirildiği belirtilen bara götürüldü ve burada olayı anlattı. Mustafa Ciğer’in bira istediğini belirten Dinç şunları anlattı:

“Kendisine kapatacağımızı söyledik. Ancak bira içmekte ısrar etti. Sonra da tartışma çıktı. Ardından bıçaklayarak öldürdük. Astsubay olduğunu öğrenince de paniğe kapıldık ve Turgay cesedi Dereköy’deki ormanlık alana götürdü. Burada cesedi parçalayıp atmış. Ben cesedi nereye attığını bilmiyorum. Sadece söylediği bölgeyi biliyorum. Vicdan azabına dayanamadım ve teslim oldum.”

CESET PARÇALARI ARANMAYACAK

Haberin Devamı

Polisteki ifadesinin ardından savcı tarafından da sorgulanan Özgür Dinç, çıkartıldığı mahkemece ‘adam öldürmek’ suçundan tuttuklanarak Kırklareli E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Mustafa Ciğer’in ormanlık alana atılan ceset parçalarının ise, geçen 9 yıl içinde yabani hayvanlar tarafından yenildiği ve çürüyerek toprağa karıştığı tahmin ediliyor. Savcılık, ceset parçalarının geniş olan ormanlık alanda bulanmasının zor olduğu için arama kararı almadı.

Ali Ümit ÜLKER/KIRKLARELİ, (DHA)