Gündem Katili havlu yakalattı

Katili havlu yakalattı

Paylaş
Katili havlu yakalattı

Şanlıurfa'da 3 yıl önce öldürülen Yazi Toru ile oğlu Yusuf'un cinayetini evde bulunan havlu aydınlattı

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar bir yıl önce kentte faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için Cinayet Büro Amirliği bünyesinde özel bir ekip kurdu. Özel ekipteki dedektifler 15 Şubat 2007’de boğazları kesilerek öldürülen Yazi Toru (31) ve oğlu Yusuf’un (6) katil veya katillerini bulmak için 8 ay önce çalışma başlattı. Dedektifler ilk olarak cinayetin işlendiği evi incelemeye aldı.

200 FOTOĞRAF ÇEKİLDİ

Kapı ve pencerelerinde zorlama izine rastlanmayan eve onlarca kez girip 200’den fazla fotoğraf çeken polis bin beş yüz kişinin ifadesini aldı.

Cinayetin işlendiği tarihin sevgililer gününden bir gün sonra olmasının üzerinde durup, olayın bir genç tarafından gerçekleştirilebileceği senaryosunu üretti. Polis evde bulduğu havluda DNA testi yaptırdı. Havluda anne- oğulun yanı sıra üçüncü bir kişiye ait doku örneğine rastlandı.

KATİL AKRABA ÇIKTI

Polis, Toru Ailesi’nin akrabası olan ve sıkça görüştüğü saptanan 17 aileden kan örnekleri aldırdı. Havlu üzerindeki örneğin hangi soy bağına ait olduğunu belirlemek için örnekler Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Doku örneğinin Toru ailesiyle soy bağı bulunan Uluğ ailesine ait olduğu ortaya çıktı. Polis, Yazi Toru’nun ablasının ailesi olan Uluğ ailesinden 30 kişiyi kan örneği vermeye davet etti.

SİGARA İZMARİTİ İNCELENDİ

30 şüpheliden kan vermeye gelen ve suçu işlemediği ortaya çıkan 29 kişi serbest bırakıldı. Polis kan vermeye gelmeyen Ali Uluğ’un (20) peşine düştü. Çalıştığı kadayıfçıdan ayrılan ve evine gitmeyen Ali Uluğ’un yatak odasındaki kül tablasında bulunan sigara izmaritleri incelemeye alındı.

Adli Tıp’ta, havludaki doku örnekleri ile izmaritteki tükürük örnekleri eşleşince cinayetin şüphelisinin Ali Uluğ olduğu saptandı.

‘BORÇ VERMEDİ, ÖLDÜRDÜM’

Polis, Ali Uluğ’un mail ve sosyal paylaşım sitesindeki hesaplarını izlemeye aldı. Ali Uluğ üç gün önce internete girince bilgisayarın IP (bilgisayarın kimlik numarası) adresinden İstanbul Aksaray’da olduğu tespit edildi.

İstanbul’a giden polis Ali Uluğ’u Aksaray’da bir parkta gazete okurken yakaladı. Ali Uluğ, “Teyzemi bana borç vermediği için öldürdüm. Geride tanık bırakmamak için Yusuf’un da boğazını kestim” dedi.

Hasan KIRMIZITAŞ Ali LEYLAK/DHA

2