Gündem Katili ile aynı masada yemek yemiş

Katili ile aynı masada yemek yemiş

Paylaş
Katili ile aynı masada yemek yemiş

Diyarbakır Öğretmenevi'nde garson Sarder Atabey'in, bıçaklayarak öldürdüğü güvenlik görevlisi Halil İbrahim Şitil'le aynı masada yemek yemeleri dikkat çekti

Halil İbrahim Şitil, öğretmevi garsonu Serdar Atabey, tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Tutuklanan Atabey, hakkında Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Canavar hisle adam öldürmek’ gerekçesiyle ağıdlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Olayla ilgili mahkemeye gönderilen öğretmenevinin güvenlik kamerası kayıtlarında, cinayet ve sonrasındaki kayıt edilen görüntülerin silindiği öne sürüldü.

32 DAKİKALIK GÖRÜNTÜ YOK

Görüntülerde, cinayetin mutfakta işlendiği sırada ve sonrasındaki 32 dakikalık görüntünün bulunmadığı belirtildi. Öğretmenevi yetkililerinin, cinayet sırasında elektriklerin kesil olduğu iddialarını TEDAŞ yalanladı.

TEDAŞ, mahkemeye gönderdiği yazıda söz konusu saatlerde elektrik kesintisi olmadığı bildirildi. Mahkemeye gönderilen güvenlik kameraları kayıtlarında, 10 yerinden bıçaklanarak öldürülen Halil İbrahim Şitil'in öldürülmeden kısa süre önce Öğretmenevi mutfağına girip, aldığı yemeği masaya oturup yemeye başladığı, bu sırada Serdar Atabey'in de yemek alıp, masasına oturduğu görülüyor.

Yemek sırasında iki kişinin fazla konuşmadıkları görülürken Şitil'in, katili Atabey'in pilav tabağının üstüne yemesi için et parçaları bıraktığı, Atabey'in ise, masadan kalkarak kuru soğan ve su getirip masadaki arkadaşına verdiği görüldü.

KAYIP GÖRÜNTÜLERDEN SONRA ŞİTİL KANLAR İÇİNDE

Yaklaşık 30 dakika süren yemekten sonra her iki kişinin bir birlerine yan dönerek sigara içtikleri ve daha sonra Şitil’in mutfaktan çıktığı, ancak Şitil çıktıktan sonra Atabey’in bir süre daha düşünceli olarak sigara içmeye devam ettiği görüldü.

Kamera kayıtlarında cinayetin işlenme anı ve sonrasındaki bölümün yer aldığı 32 dakikalık görüntü bulunmazken, kayıp bölümden sonra kayıtlarda, Halil İbrahim Şitil'in cesedinin kanlar içerisinde mutfakta bulunduğu görüntüleri yer alıyor.

Görüntülerde, daha sonra polis ekiplerinin gelerek fotoğraf çektiği yer alıyor. Öldürülen Şitil’in ailesi, kayıp görüntülerin bilinçli olarak silindiğini, Öğretmenevi yönetiminin elektrik kesintisi ile ilgili savunmasının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Şitil'in kardeşi Murat Şitil, katilin cinayetten sonra nasıl ve kimlerin yardımı ile kaçtığının ortaya çıkması gerektiğini vurgularken “Olayın arkasındakilerin aydınlanmasını istiyoruz. Arkasında kim varsa ortaya çıkarılsın. Ağabeyim katilin dediği gibi bir tartışma sonucu öldürülmedi, bize göre tasarlanarak öldürüldü” dedi.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR (DHA)