Gündem Katili oğlu çıktı

Katili oğlu çıktı

Paylaş
Katili oğlu çıktı

'Hayat sigortasından alacağımız parayla borçlarımızı ödeyecektik'

Bolu'da, av tüfeği ile vurularak öldürüldükten sonra cesedi evinin yanına gömülen 2 çocuk annesi 46 yaşındaki Dursun Çetinkaya'yı, oğlu 19 yaşındaki Mehmet Çetinkaya'nın öldürdüğü ortaya çıktı. Kredi ile aldıkları evin borçlarını ödemekte zorlandıklarını söyleyen Mehmet Çetinkaya, babasının borçları ödeyebilmek için kendisinden annesini öldürmesini istediğini, hayat sigortasından alacakları 140 bin lirayla da tüm borçlarını ödemeyi düşündüğünü iddia etti.

Haberin Devamı

Olay, dün Tepecik Mahallesi'nde meydana geldi. Eşi ve oğluyla birlikte bir entegre piliç fabrikasında çalışan 51 yaşındaki Haşim Çetinkaya, polise, eşi Dursun Çetinkaya'nın kaybolduğu ihbarında bulundu. Polis ve mahallelinin yaptığı arama çalışmaları sırasında bir kişi, evin yanında yeni kazılan toprağı eşelediğinde cesedi fark etti. Polisin, Cumhuriyet Savcısı'na haber vermesinin ardından evin yanındaki yer kazıldığında Dursun Çetinkaya'nın cesedi çıktı. Köroğlu Devlet Hastanesi'nde yapılan otopside Dursun Çetinkaya'nın av tüfeği ile sırtından bir el ateş edilerek öldürüldüğü tespit edildi.

Polis, dün Haşim Çetinkaya ile oğlu Mehmet Çetinkaya'yı gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Haşim Çetinkaya ile Mehmet Çetinkaya bugün Adliye'ye sevk edildi.

Haberin Devamı

Mehmet Çetinkaya'nın polise verdiği ifadesinde, anne ve babası ile birlikte piliç fabrikasında çalıştığını, 30 bin TL kredi çekerek oturdukları evi satın aldıklarını belirterek, borçları ödemekte zorluk çektiklerini, anne ve babasının bu konu nedeniyle sık sık tartıştıklarını söyledi.

Olay günü babasının işte olduğu sırada annesiyle tartıştıklarını ifade eden Mehmet Çetinkaya, av tüfeği ile annesini vurarak öldürdüğünü, cesedi keserek parçalamayı düşündüğünü, birkaç bıçak darbesi attıktan sonra ise cesedi evlerinin yanındaki arsaya gömdüğünü belirtti. Mehmet Çetinkaya ayrıca babasının annesiyle tartışmaları sırasında kendisinden annesini öldürmesini istediğini, annesinin ölmesi durumunda hayat sigortasından alacakları 140 bin TL ile tüm borçlarını kapatacaklarını söylediğini iddia etti.

Poliste ifade veren Haşim Çetinkaya ise oğlunun suçlamalarını kabul etmedi.

Koray YILMAZDEMİR/BOLU, (DHA)