Gündem Katili yakın arkadaşı çıktı

Katili yakın arkadaşı çıktı

Paylaş
Katili yakın arkadaşı çıktı

Katili yakın arkadaşı çıktı

Samsun’da ’cinayet ve adam yaralama’ suçlarından sabıkalı 31 yaşındaki Fatih Batur, tabancayla başına bir el ateş edilerek öldürüldü. Polisin cinayeti Batur’un yakın arkadaşı 32 yaşındaki Orhan Ateş’in işlediğini belirlendi. Yakalanan Ateş, "Beni ölümle tehdit edip silahını çekti. Boğuşma sırasında silah kazayla ateş aldı" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Olay, İlkadım İlçesi Yaşardoğu Mahallesi Yayla Sokak’da üzerinde 5 gün önce meydana geldi. ’Silahla adam öldürmek ve yaralamak’ suçlarından sabıkalı Fatih Batur, yoldan geçenler tarafından yerde kanlar içinde yatarken bulundu. Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Fatih Batur’un tabancayla başından vurulduğu tespit edildi. Bunun üzerine olay yerine giden polis 1 boş kovan buldu.

Batur’un kafasından çıkan mermi çekirdeğinin park halindeki bir otomobile isabet ederek camını kırdığı anlaşıldı. İki gün yoğun bakım ünitesi’nde tedavi gören Batur’un beyin ölümünün gerçekleşmesi ardından ailesi organlarını bağışladı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda Batur’un yakın arkadaşı olan Orhan Ateş olduğunu tespit ederek bugün saklandığı Atakum İlçesi Atakent Yalı Mahallesi’ndeki evde olayda kullandığı ruhsatsız tabancayla birlikte yakalayarak gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Polise ifade veren Ateş, şöyle dedi:

"Yaklaşık 4 ay önce U.A. tarafından tüfekle vurularak yaralandım. Davamız 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Olay günü 55 AD 687 plakalı otomobilimle İlyasköy Mahallesi’nde gezerken Fatih Batur ıslık çaldı. Durup, arabaya aldım. Daha sonra bir büfeden bira alıp arabada içmeye başladık. Olay yerine geldiğimizde bana arkadaşı olan ’U.A.’dan davacı olmaktan vazgeçeceksin. Yoksa seni bu şehirde gezdirmem. Arabanı elinden alır seni de ölydürürüm’ dedi. Araba hareket halindeyken tartışıp boğuşmaya başladık. Elindeki silah bir anda patlayınca kafasından vuruldu. Daha sonra araçtan atıp kaçtım."

İfadenin ardından polis söz konusu aracı İlkadım İlçesi Kadıkay Mahallesi’nde şoför mahalli kapısını kanlı vaziyette buldu. Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Orhan Ateş nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, (DHA)