Dünya Katliam gibi kaza: 47 çocuk öldü

Katliam gibi kaza: 47 çocuk öldü

Paylaş
Katliam gibi kaza: 47 çocuk öldü

Mısır'da bir trenle bir otobüsün çarpışması sonucu 47 öğrenci hayatını kaybetti

Mısır'ın başkenti Kahire'nin güneyindeki Manfalut kentinde katliam gibi bir kaza yaşandı. Bir trenle bir otobüsün çarpışması sonucu okula giden 40 çocuk yaşamını yitirdi.

Manfalut kentinde bir trenin, okul gezisine gitmek üzere 60 öğrenciyi taşıyan servis aracına çarpması sonucu 47 çocuk öldü. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Öte yandan Mısır Ulaştırma Bakanı Muhammed Reşad el- Metini, kazadaki sorumluluğu nedeniyle Demiryolları Başkanı Mustafa Kinavi’nin istifasını aldıktan sonra, kendi istifasını sunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Asyut Valisi Yahya Keşk, kazanın araştırılması için komite oluşturulması ve hayatını kaybeden çocukların ailelerine sosyal yardım yapılması talimatını verdi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ULAŞTIRMA BAKANININ İSTİFASI KABUL EDİLDİ

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, bu sabah çoğu çocuk onlarca kişinin ölümü ile sonuçlanan tren kazası üzerine istifasını sunan Ulaştırma Bakanı Metini’nin istifasını kabul etti. Mısır Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Mursi’nin Ulaştırma Bakanı Metini’nin istifasını kabul ettiği ve sorumluların cezalandırılması için derhal gerekli soruşturmaların tamamlanması talimatı
verdiği bildirildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Mursi’nin Başbakan Hişam Kandil, Savunma Bakanı Abdülfettah es-Sisi, Sağlık Bakanı Muhammed Mustafa Hamid ve Asyut Valisi Yahya Keşk ile ülkedeki bütün idari makamları, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine gereken yardımların sunulması için bütün imkanların seferber edilmesi konusunda görevlendirdiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı Mursi’nin kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerinde bulunduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

>>Mısır'da trafik kazası: 11 ölü, 9 yaralı